Rasmus drömpass var smycket i storsegern

Christian Holmblad gjorde fyra mål när Väsby tog gruvlig revansch på Hanviken, 8–2 (3–1, 4–1, 1–0). Grejen Väsbypubliken tar med sig ner på kudden i kväll är ändå 3–1-målet – en upplevelse signerad Rasmus Sörgardt–Johannes Sandberg.

  • Publicerad 20:00, 5 nov 2017

Först kollade jag efter Lundberg, sedan såg jag att Sandberg kom längre bort

I elva omgångar har Väsbypubliken väntat på Rasmus Sörgardts offensiva backkvalitéer. I eftermiddag stillades suget, även om målet uteblev. Hans defensiva spel var som oftast solitt, den offensiva var glimtvis strålande med flera fina uppåkningar. Men det var ett pass som fick Vilundapubliken att hänfört gapa.

Han får själv beskriva:

– Ett bra mål från att Gozzi vinner "teket" tillbaka till Robin Karlsson som spelar över till mig.

Från en position i Väsbys vänstra tekningscirkel tittade Rasmus upp, sedan kom drömpassningen, rak och hård.

– Först kollade jag efter Lundberg, sedan såg jag att Sandberg kom längre bort.

Trissan satt som gjuten på Johannes Sandbergs klubblad och denne tog några skär från blålinjen innan han nitade upp pucken i målvaktens högra kryss, varefter han i en kaxig gest vred upp klubbladet mot sina ögon, som för att konstatera att det glödde.

Från tekning till målljubel kan sekvensen ha tagit fem-sju sekunder. Troligen mindre.

– Man blir glad. Det är inte ofta den sortens passning blir rätt, når fram.

– Pucken har inte riktigt studsat min väg, på slutet har det känts bättre och bättre, fortsätter Rasmus Sörgardt som för ett ögonblick hade öppet mål i slutperioden innan målvakten hann tillbaka och ut med benskyddet.

– Jag trodde att det skulle bli mål, tyvärr hann han dit.

Skottstatistiken vittnar om att matchen var Väsbys från början till slut, med reservation för att det syntes onödigt när gästerna reducerade till 1–2 och 2–3.

– Vi behöver bli bättre precis efter att vi gjort mål, vi behåller inte vår offensiva aggressivitet, konstaterar Rasmus Sörgardt.

Christian Holmblad gjorde 1–0, 4–2, 5–2, 8–2 och utsåg naturligtvis till matchens väsbyit. Han har ett stort spelsinne och hittar oftast rätt position och tillräckligt med utrymme för att trycka in returer.

På onsdag väntar Nacka borta. Det är streckmöte om åtråvärda femteplatsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

"Boba" återvänder till Väsby IK

Sport Nicklas Pettersson är tillbaka i Vilundahallen. Men denna gång får vi inte se honom på isen, "Boba" kommer istället att förstärka ledarstaben som assisterande tränare.onsdag 25/4 10:10

En död efter flykt från polis

Nyheter Smet från poliskontroll - krockade med mötande bil På tisdagskvällen skulle polisen stoppa och kontrollera en bil på Stockholmsvägen. Men i stället för att stanna försökte föraren undkomma, och krockade några hundra meter senare med en annan bil. En...onsdag 25/4 9:09

Väsby värvar ung back från rivalen

Sport Lindström blir back nummer 5 i Väsby IK 2018/19 Han fick sitt genombrott säsongen 17/18 i Wings och var då en av bottenlagets stöttepelare. Nu väljer den unga backen Sebastian Lindström att fortsätta karriären i Väsby IK.tisdag 24/4 12:00