Rivstarta 2017 med en rak höger

Kör i gång det nya året med ett fyspass från helvetet. Eller passa på att slå ihop träning med familjeliv. Boxningen i Bro erbjuder flera olika möjligheter till att börja träna 2017.

  • Publicerad 12:53, 6 jan 2017

Jag hade aldrig boxats innan men det sa bara klick när jag testade.

Bro IK Boxning är en förening som bara växer. För Anna Johansson var det inget snack när hon testade på sporten boxning i början av 2016.

– Jag hade aldrig boxats innan men det sa bara klick när jag testade. Det är en bra sport – för vi lever i ett samhälle med mycket stress och det hjälper att få banka ur sig lite av den.

Oväntade bekantskaper

Anna Johansson är numera tränare i klubben och leder bland annat styrke- och konditionspassen. Hon berättar att klubben bidrar till nya och oväntade bekantskaper.

– Vår förening har hela spannet från barn till äldre. Det bidrar mycket till att vi får umgås över generationsgränserna då alla är välkomna på våra träningar. Det finns så få platser där vi möts på det sättet. Hit kan du komma ner med ungarna och köra med hela familjen.

Vad kan en rond med föräldrarna bidra till?

– Det är en hets att hinna med allt i vardagen. Du offrar tid med familjen för att träna och då kan träningen föra med sig ångest för du missar tid med familjen. Här kan allt kombineras – rörelseglädje ihop!

Om man vill rivstarta 2017 – varför välja boxning?

– Testar du kan det bli din livsstil – som det blev för mig. Men strunta i att lova en massa saker inför det nya året. Om du måste; lova att testa nya aktiviteter. Då kanske du fastnar för någonting – det leder till mer hållbar träning och rörelse. Tvinga dig inte, för är det roligt vill du träna, fortsätter Anna Johansson som även är idrottslärare på Härneviskolan.

Anna förklarar att boxning är för alla – även hennes tunga fyspass. Men du får vara redo på att både svettas och spy.

”En elak mara”

– Ofta kör vi cirkelträning med kondition, styrka och explosivitet. Jag kör väldigt hårt med de som kommer ner – en elak mara som står och skriker. Du får komma i vilket skick du än är i men du ska vara medveten om att jag kör skiten ur dig – så du inte blir skraj sen. Det har hänt att folk har kräkts, skrattar Bro IK:s egen mara, Anna.

Bro IK

Under 2017 satsar klubben få igång sin tävlingsboxning igen.

Boxning börjar i fötterna – därför är fotarbetet grunden i sporten.

På måndagar erbjuder klubben Boxercise-träning. Boxercise är en gruppträningsform med fokus på kondition – perfekt att kicka i gång 2017 med.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tomas från Bålsta, näst starkast i världen

Nyligen vann hans adept SM-guld. För Tomas Ring själv blev det VM-silver när veteran-VM i tyngdlyftning avgjordes i Sydafrika. –onsdag 25/4 10:39

Senaste numret

Bålstabladet