Foto: Kjelle Svensson (Viksjö fototjänst)

Rotan föll i årets första match

Rotebros innebandyherrar fick en motig start på året. I första matchen efter juluppehållet föll Rotan med 5-6 borta mot Rosersberg i en tät tillställning.

  • Publicerad 10:00, 6 jan 2018

Oddsen var helt klart i Rotans fördel inför matchen. Laget låg trea och vann den senaste matchen (mot Jakan 9-2) innan juluppehållet. Motståndaren Rosersberg däremot hade börjat serien bra, men sedan dalat.

Men det spelade mindre roll på fredagskvällen inför 207 själar i Rosershallen.

Hemmalaget tog ledningen efter halva första, men sedan var det jämnt hela matchen. Efter period 1 stod det 2-2, och efter två perioder ledde Rotan med 3-2. Skyttekungen Marcus Mildenberger tvåmålsskytt.

Lagen fortsatte därefter att följas åt och efter halva avslutningsperioden stod det 4-4. Grinihy och tätt som ett derby ska vara. Men det skulle visa sig att hemmakämparna var det starkaste laget den fredagskväll i norra Stockholm. Två hemmamål gav en ledning med 4-6 och trots en sen reducering av Rotan kunde Rosers hålla undan. Slutresultatet blev 5-6 till Roserbergs IK, som därmed klättrade i division 1-tabellen.

I en haltande tabell ligger dock Rotebro kvar som trea och kommer göra det även efter den 13:e omgången är spelad. Nästa match spelas på lördag hemma mot IBK Runsten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tunn och förrädisk is på Norrviken

Nyheter Sjöisen i Norrviken är på vissa håll mycket förrädisk och tunn just nu. Senast i lördags inträffade en olycka när två skridskoåkare gick genom isen. Nu varnar Sollentuna Skridskosällskap för att...fredag 19/1 15:10

Konstsnöspår öppnat på Bisslinge

Nyheter Ett konstsnöspår har länge varit efterlängtat bland Sollentunas längdskidåkare. Nu har ett anlagts vid Bisslinge.fredag 19/1 15:06