Foto: Johan Borehed

Så kommer det att gå för Väsby i allettan

Med en vilsam och vintrig julhelg i Leksand bakom mig tror jag på tomten och hockeymirakel igen.

  • Publicerad 13:27, 29 dec 2017

För andra vintern i följd ska Väsby Hockeys vyer vidgas med spel i glasrikets Nybro, flygflottiljen F 17:s Kallinge och Absolut Vodkas Kristianstad.

Jag tror att drömmar krossas när Väsby landar och festar loss.

Huddinge IK är och ska vara favorit till seriesegern i den södra allettan. Fredrik Mälberg har en trupp som utstrålar allsvensk klass redan på uppvärmningarna. Som regel ser det ännu bättre ut när pucken släppts. Sedan är frågan vad Kallinge-Ronneby, Kristianstad, Nybro, Vimmerby och Dalen kan? Krif och Kristianstad kan säkert mycket, men vill det sig illa tar deras inbördes möten, direkt i seriestarten, udden ur ena laget. Bara ett av nämnda lag blir en aspirant till de två åtråvärda placeringarna bakom Huddinge, det är mitt tips.

Om sista direktplatsen till play off 2 strider istället Väsby och Hudiksvall, för efter två träliga repövningsveckor på Gotland, i början av 90-talet, insåg jag att "Öjn" bara rockar på somrarna.

Hudiksvall slog i höstens grundserie Väsby med 4–2 i båda mötena. Är det något Väsbytränarna Markus Odén och Viktor Tuurala signalerat så är det en avsky inför att stå nollade mot lag under en säsong. Och jag har känslan av att Väsby tar fyra poäng av sex mot Hudiksvall och det blir avgörande för att Väsby slipper play off 1 och som slutlig trea i södra allettan kan invänta play off 2.

Tillbaka till Leksand och mirakel. Väsbys Brock Montpetit heter Linus Pellfolk.

Gott slut och Gott Nytt År

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Märstabo åtalas för mordförsöket på femtonåringen

Nyheter En artonårig Märstabo åtalas för att ha knivhuggit en femtonårig pojke i Sigma på nyårsdagen med livshotande skador som följd. Han misstänks även för förberedelse till rån drygt en vecka senare och...torsdag 19/4 12:58

Kommunhusbeslutet sköts upp

Politik Ska utredas En och en halv timmes intensiv fullmäktigedebatt resulterade inte i något beslut om kommunhusets framtida placering – Optimus eller Väsby Entré. I stället återremitterades ärendet till...torsdag 19/4 7:10