Salétros (t h) är tillbaka Foto: Mostphotos

Salétros tillbaka – men mittbackslöfte lämnar

En ut och en in. AIK-spelaren Noah Sonko Sundberg byter klubb till allsvenskt succélag. Samtidigt avbryter AIK utlåningen av Anton Salétros i förtid och han ansluter omedelbart till AIK.

  • Publicerad 15:30, 9 jan 2018

Vi tillför i och med Antons återkomst till truppen fotbollsegenskaper som vi önskar

AIK Fotboll har kommit överens med allsvenska Östersunds FK om en övergång för 21-årige Noah Sonko Sundberg. Noah tävlingsdebuterade för AIK år 2014, och har spelat sammanlagt 40 tävlingsmatcher för klubben.

De senaste två åren har han varit utlånad till GIF Sundsvall.

– Efter två år av kontinuerlig speltid i allsvenskan med Sundsvall så är bedömningen fortfarande att Noah inte kommer att starta matcherna i den konkurrenssituation som AIK har idag på innerbackpositionen, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till deras hemsida.

I motsatt riktning kommer 21-årige mittfältaren Anton Salétros. Han har varit utlånad sen augusti 2017 till den ungerska klubben Újpest FC.

– Anton har utvecklats på ett sätt som var förhoppningen när han lånades ut, och han har också spelat sig in på innermittfältet i Sveriges U21-landslag, säger Björn.

Anton tävlingsdebuterade för AIK hemma mot Gefle IF FF i allsvenskan på Friends Arena, Solna, den 31 augusti 2013. Totalt har han spelat 90 tävlingsmatcher för AIK och under dessa matcher har han gjort två mål, fyra målgivande passningar samt dragit på sig nio gula kort.

– Vi tillför i och med Antons återkomst till truppen fotbollsegenskaper som vi önskar, AIK-identitet utifrån hans historik samt en personlighet som befäster den iver och professionalism som vi vill ska prägla vår truppidentitet 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Flera bussförändringar väntar i Solna

Nyheter Landstinget föreslår flera förändringar i busstrafiken för 2019. Den nya busslinjen 511 rör om i grytan i Solna.måndag 19/3 10:19

Här ska Järvastadens IP ligga

Nyheter Mins tre konstgräsplaner inom tre år Nu ska Järvastaden få en egen idrottsplats. Minst tre separata konstgräsplaner ska enligt planerna finnas på plats senast om tre år.söndag 18/3 22:24