SFK:s lagkapten slutar med fotbollen

Här kommer ett tungt avbräck för Sollentuna FK:s herrlag. Lagkaptenen och mittbacksklippan Victor Eriksson, 26, slutar helt med fotbollen.

  • Publicerad 13:40, 7 dec 2017

Det var ett tufft beslut att ta, men rätt

Han följde med tränaren Christer Mattiasson från Valsta Syrianska till Sollentuna FK 2015. Han gjorde därefter mittbackspositionen till sin – och blev även förärad att bli lagkapten när Jens Åberg lämnade.

Men nu väljer blott 26-åriga Victor Eriksson att lägga skorna på hyllan.

– Det har varit tre bra år i SFK, både på och utanför plan. Det är ett mycket skönt gäng, berättar mittbacken.

Första året blev Sollentuna och Victor kvar i tvåan, men året efter – 2016 – tog de klivet upp. Nu i år var Victor Eriksson bidragande till att laget stannade kvar i division 1 norra.

Men 2018 blir alltså SFK utan hans tjänster i backlinjen.

– Jag var på gränsen att spela redan inför 2017, men ändrade mig då i sista stund. Jag har ett jobb som jag vill satsa på och jag vill inte göra det halvhjärtat, inte heller spela fotboll halvhjärtat. Det var dags att satsa på jobbet nu, det känns rätt.

Men beslutet att helt sluta var självklart ändå tungt för Victor att ta.

– Ja, absolut. Framför allt vid avslutningen. Jag har ju kört fotboll sedan jag var sex, sju år och man får se hur det känns längre fram. Det var ett tufft beslut att ta, men rätt .

Vad är ditt bästa minne från SFK-tiden?

– 2016 och matchen då vi blev klara för avancemang (Håbo hemma). Det var en magisk match med mycket folk på läktaren, en fantastisk känsla.

De sista fem åren i karriären var han under Christer Mattiassons ledarskap.

– Vi trivdes från dag 1 och haft en bra dialog. Han är den tränaren jag gillar allra bäst i min karriär. Trots att han gjorde om mig från innermitt till mittback i Valsta, ha ha.

Och den varma relationen var ömsesidig.

– Det är självklart tråkigt att han slutar, säger Mattiasson. Victor hade flera bra år framför sig, men kom till en punkt då man inte kan spela längre. Det får man respektera, även om vi kommer sakna honom som ledare och spelare.

Tryck till höger på bilden(på pilen) för att se fler bilder från Eriksson år i SFK.

Mer Victor Eriksson

Ålder: 26 år, född 1991

Moderklubb: FC Järfälla

Andra klubbar: Valsta Syrianska, Rotebro

Aktuell: Slutar med fotbollen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentunahjälpen satsar stort i Arena Satelliten

Nyheter I morgon lördag är det dags för Sollentunahjälpen på Arena Satelliten. Den lokala varianten av insamlingskampanjen Musikhjälpen satsar på Sollentunaband, roliga aktiviteter och livesändning från en...fredag 15/12 19:01

Kompisgänget bakom snögubben

Nyheter Belgiska fotbollsfans kreatörer bakom snögubben som också har ett namn.fredag 15/12 14:29