Djurgården spelar mot Mora nästa tisdag i Vallentuna ishall. Foto: Mostphotos

SHL-lagen startar säsongen i Vallentuna

Hockeysäsongen närmar sig med stormsteg och på tisdag får Vallentuna ishall storbesök när Djurgårdens herrlag möter SHL-nykomlingen Mora.

Nu på tisdag, den 15 augusti klockan 19, är det nersläpp när Djurgårdens herrlag i ishockey tar emot SHL-nykomlingen Mora inför förhoppningsvis fullsatta läktare i Vallentuna ishall.

För bägge lagen handlar det om att finslipa på formen inför säsongen och för Mora blir det säsongens första träningsmatch, medan Djurgården besöker Almtuna den 11 augusti.

– Vi tycker ju givetvis att det här är väldigt roligt och vi förväntar oss en bra träningsmatch och en bra uppslutning från fansen. Förhoppningsvis kommer många Vallentunabor med omnejd och kollar, säger Patrik Stolt från Vallentuna Hockey.

– Det är ändå två SHL-lag som kommer hit och vi förväntar också att de kommer ha sina bästa spelare på plats.

Ingen kassako

Nu är det Vallentuna Hockey som är ansvariga för arrangemanget och det var ett gäng år sedan som Djurgården Hockey senaste spelade i Vallentuna ishall.

– Om jag minns rätt så var det en match mellan Djurgården och Frölunda för sex, sju år sedan. Det är inte så att det är någon kassako att ha matchen här men med våra egna satsningar så är det viktigt att vara nära den här nivån, säger Patrik Stolt.

Hur kommer det sig att de väljer att spela i just Vallentuna?

– Den starkaste anledningen till att matchen är här är för att det finns ett samarbete mellan hockeyinriktningen på Vallentuna gymnasium och Djurgården Hockey.

Matchen börjar klockan 19.00 och biljetterna kostar 120 kronor för vuxna och 60 för pensionärer och barn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Då blir det åka av på Danderyds nya skejtyta

Nyheter "1,5 miljoner är inte så mycket när man pratar om skejtanläggning" En skejtyta på 500 kvadratmeter intill Mörbyskolan ska stå färdig i början av oktober. – Vi vill ha en spektakulär invigning, säger Danderyds fritidschef.fredag 18/8 15:40

Gårdsbutiken i Vallentuna satsar på självbetjäning

Nyheter "Härliga och ärliga människor" På Tarby gård i norra Vallentuna huserar Marianne Holmström och hennes familj. Deras lilla gårdsbutiken har fått uppmärksamhet på sociala medier i veckan.fredag 18/8 14:54