Foto: Robert Engström

Sollentuna klara för GP – första sedan 2011

Det var runt sex år sedan – men nu är det dags igen. På tisdagskvällen stod det klart att Sollentuna VK får spela grand prix i början på nästa år.

  • Publicerad 12:00, 6 dec 2017

Lagen som ligger topp-fyra när elitserien tar juluppehåll går vidare till att spela GP (grand prix). Sollentuna VK:s herrar har inte gjort det sedan säsongen 2010/11, men nu är det alltså dags igen.

På tisdagen besegrades sjuan Södertelge med 3-0 i set. Trots att två omgångar återstår innan jul, står det redan nu klart att Sollentuna kommer hamna som sämst fyra vid uppehållet. Det innebär att volleybollgänget får en biljett till prestigefyllda GP i Uppsala (Fyrishov) i januari.

Förra året vann Falkenberg herrklassen. SVK:s pojklag vann dessutom ungdoms-GP då.

Sollentuna ligger trea i elitserien efter 13 omgångar. På lördag väntar tvåan Hylte/Halmstad hemma.

Mer Senior Grand Prix

Svensk volleybolls mest prestigefyllda tävling Senior Grand Prix avgörs i Fyrishov i Uppsala. De fyra bästa elitserielagen på dam- och herrsidan gör upp om guldet. 

Grand Prix spelas i form av semifinaler och final, samt match om 3-4 plats. Ettan i Elitserien efter höstens spel möter fyran i semifinal och tvåan möter trean. 

Matcherna spelas under två dagar; första dagen sker semifinaler, andra dagen avgörs match om tredje pris samt final för respektive kön

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nya besked från SL: Skipstop ska utvärderas

Nyheter Förra veckan infördes snabbtåg och skipstop i pendeltågstrafiken. Kritiken lät inte vänta på sig och redan nu ska systemet utvärderas.måndag 18/12 16:14

Efter pendelkaoset: Här är SL:s åtgärder

Nyheter Ledningen för SL beklagar senaste tidens pendelkaos och lovar nu flera åtgärder som på kort sikt ska leda till förbättringar.måndag 18/12 13:58

Sollentunahjälpen satsar stort i Arena Satelliten

Nyheter I morgon lördag är det dags för Sollentunahjälpen på Arena Satelliten. Den lokala varianten av insamlingskampanjen Musikhjälpen satsar på Sollentunaband, roliga aktiviteter och livesändning från en...fredag 15/12 19:01