Kim Brändström Foto: Anders Ekström

Sollentuna tog efterlängtad seger

Vänder det nu för Sollentuna HC? På onsdagen övertygade hockeygänget och slog bottenkonkurrenten Vallentuna med 4-2 hemma. Ett skönt formbesked efter en blytung period.

  • Publicerad 09:00, 9 nov 2017

Vi får gå tillbaka till omgång tre och 24 september för att hitta den senaste trepoängaren. Efter det hade SHC det blytungt och förlorade nio (!) matcher i rad i hockeyettan östra.

Men vi kanske fick se ett trendbrott på onsdagskvällen.

Sollentuna, med comebackande Joel Norén som back i tredje linan, övertygade i bottenkampen mot för SHC svårslagna Vallentuna. Och kanske blev det lite Norén-effekt.

Emil Broed inledde målskyttet och strax innan periodpaus slog kapten Kim Brändström in 2-0.

I början på tredje kom 3-1 via Johan Fredriksson. Den sistnämnde kom tillbaka till klubben tidigare i höst och är med sina 27 år, och mångåriga rutin, viktig i det unga SHC.

Visserligen reducerade gästerna omgående och en stund senare slog Väsbylegendaren Andreas Paulsson in 3-2. Ridå? Nej då, detta var hemmakrigarnas match.

Trots bara ett måls överläge lyckades SHC hålla ifrån. Mot slutet slog Hampus Hällgren in 4-2, vilket blev slutresultatet.

– Det var en krigarinsats. Grabbarna ville vinna i kväll. Det handlar om att kriga hela vägen in, säger tränaren Mikael Erdtman i Hockeyettan-plays sändning. 

Visserligen började andra halvan med torsk mot Huddinge i söndags, men detta var ändå ett skönt formbesked. Dock är laget fortfarande jumbo då Wings skrällslog Valbo. På söndag väntar Nyköping hemma.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen jobbar intensivt med Norrvikenrån

Nyheter Polisen jobbar hårt med att få fler ledtrådar om det personrån som inträffade i Norrviken i måndags.fredag 23/2 10:26

Inte fler avgångar för pendeltågen i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.torsdag 22/2 16:00