KVALGRÄNS. Napoleon Solomon, Turebergs FK, sprang under VM-kvalgränsen i Kortrijk, Belgien. Foto: Jonny Andersson

Solomon klarade VM-kvalgränsen

Turebergslöparen Napoleon Solomon sprang med bred marginal under VM-kvalgränsen på 3 000 meter hinder i en tävling i Belgien i lördags.

  • Publicerad 15:11, 9 jul 2017

För tio dagar sedan visade TFK:s Napoleon Solomon att han hade kapacitet att ta sig till VM i London. Då sprang han helt solo i Sollentuna Grand Prix på 8.38.96.

I lördags fick han hjälp med farthållningen, bland annat av norska superlöftet Jakob Ingebrigtsen som vann loppet på 8.26, 82. Två sekunder senare klöv Solomon mållinjen som trea i loppet. Tiden 8.28,86 är den bästa en svensk gjorts sedan Mustafa Mohamed 2010 sprang på 8.20.

23-årige "Nappe" slog sitt personliga rekord med nästan åtta sekunder och tiden är drygt tre sekunder bättre än VM-kvalgränsen. Men om han står på startlinjen i London avgör förbundskaptenen Karin Torneklint. Hon ska senast den 23 juli ha spikat en svensk trupp till VM i augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen jobbar intensivt med Norrvikenrån

Nyheter Polisen jobbar hårt med att få fler ledtrådar om det personrån som inträffade i Norrviken i måndags.fredag 23/2 10:26

Inte fler avgångar för pendeltågen i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.torsdag 22/2 16:00