KVALGRÄNS. Napoleon Solomon, Turebergs FK, sprang under VM-kvalgränsen i Kortrijk, Belgien. Foto: Jonny Andersson

Solomon klarade VM-kvalgränsen

Turebergslöparen Napoleon Solomon sprang med bred marginal under VM-kvalgränsen på 3 000 meter hinder i en tävling i Belgien i lördags.

  • Publicerad 15:11, 9 jul 2017

För tio dagar sedan visade TFK:s Napoleon Solomon att han hade kapacitet att ta sig till VM i London. Då sprang han helt solo i Sollentuna Grand Prix på 8.38.96.

I lördags fick han hjälp med farthållningen, bland annat av norska superlöftet Jakob Ingebrigtsen som vann loppet på 8.26, 82. Två sekunder senare klöv Solomon mållinjen som trea i loppet. Tiden 8.28,86 är den bästa en svensk gjorts sedan Mustafa Mohamed 2010 sprang på 8.20.

23-årige "Nappe" slog sitt personliga rekord med nästan åtta sekunder och tiden är drygt tre sekunder bättre än VM-kvalgränsen. Men om han står på startlinjen i London avgör förbundskaptenen Karin Torneklint. Hon ska senast den 23 juli ha spikat en svensk trupp till VM i augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen kämpar mot flerfamiljshus

Nyheter – Det här har verkligen exploderat i våra ansikten.  Det säger Oscar Nyströmer (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, och syftar på ett antal ansökningar om att bygga flerbostadshus på...torsdag 20/7 9:49

Man döms till vård för dubbelmord

Nyheter Mannen som dödade två av sina anhöriga i deras bostad i Sollentuna förra sommaren, har dömts till rättspsykiatrisk vård.tisdag 18/7 17:01