KVALGRÄNS. Napoleon Solomon, Turebergs FK, sprang under VM-kvalgränsen i Kortrijk, Belgien. Foto: Jonny Andersson

Solomon klarade VM-kvalgränsen

Turebergslöparen Napoleon Solomon sprang med bred marginal under VM-kvalgränsen på 3 000 meter hinder i en tävling i Belgien i lördags.

  • Publicerad 15:11, 9 jul 2017

För tio dagar sedan visade TFK:s Napoleon Solomon att han hade kapacitet att ta sig till VM i London. Då sprang han helt solo i Sollentuna Grand Prix på 8.38.96.

I lördags fick han hjälp med farthållningen, bland annat av norska superlöftet Jakob Ingebrigtsen som vann loppet på 8.26, 82. Två sekunder senare klöv Solomon mållinjen som trea i loppet. Tiden 8.28,86 är den bästa en svensk gjorts sedan Mustafa Mohamed 2010 sprang på 8.20.

23-årige "Nappe" slog sitt personliga rekord med nästan åtta sekunder och tiden är drygt tre sekunder bättre än VM-kvalgränsen. Men om han står på startlinjen i London avgör förbundskaptenen Karin Torneklint. Hon ska senast den 23 juli ha spikat en svensk trupp till VM i augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16