Spelaren bakom kvalvakan är SFK:s första nyförvärv

Det har varit ganska tyst kring Sollentuna FK:s herrlag efter att avancemanget blev klart. Men nu presenterar klubben sitt första nyförvärv: Brwa Pishdari från Norrtälje. En spelare som inte bara är känd för sina förehavanden på planen.

  • Publicerad 16:40, 4 jan 2017

Jag ser fram emot ett väldigt spännande 2017

Nyförvärvet Brwa Pishdari var ett känt ansikte för Sollentuna FK och dess spelare den förra säsongen. Som motståndare i seriekonkurrenten BKV Norrtälje pangade nämligen 22-åringen in åtta mål 2016.

De inprickade målen hamnade dock lite i skymundan av hans lagkamrat Emil Skogh, som gjorde 25 mål för de rödblåa. Ändå fullt godkända åtta mål av Brwa, vilket gav en delad åttondeplats i den totala skytteligan.

Det är med dessa åtta mål, plus nyttig färsk erfarenhet av en säsong i Division 1 med Oskarshamns AIK, som han nu förstärker Sollentuna FK:s herrlag. Klubbens första nyförvärv säsongen 2017. Sedan tidigare har ju bara spelarförluster presenterats.

– Jag kan stolt säga att jag officiellt är klar för Sollentuna! Jag ser fram emot ett väldigt spännande 2017, skrev han på sitt twitterkonto i samband med påskriften till SFK.

Men det är kanske utanför planen som Brwa Pishdari är ett lite mer känt ansikte för den breda publiken. Han var nämligen ansvarig för #kvalvaka.

Det var under den försenade kvalmatchen mitt i snökaosets Stockholm, mellan Karlberg och IFK Luleå, som Brwa sände och kommenterade matchen live. Trots den sena timmen följdes kvalmatchen av mängder av intresserade, däribland flera landslagsspelare. Matchen slutade 2-2 på Bosön och Brwa Pishdari blev "Kvalvaka-Brwa" med hela Fotbollssverige.

Kanske får vi se någon sorts kommentator-repris från 22-åringen under säsongen?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16