TRE. Kontraktet med AIK är skrivet för tre år och går ut december 2020. Foto: ffaphoto.com

Stefan Silva klar för AIK fotboll

Det har ryktats ett tag och på tisdagen blev det klart. Stefan Silva, från Rissne, återvänder till allsvenskan och skriver på för storklubben AIK.

  • Publicerad 12:00, 9 jan 2018

Det känns fantastiskt att äntligen få spela för Sveriges största klubb

Det blev ett drygt år nere i Palermo för Stefan Silva. Totalt blev det sju matcher på bänken och ett kort inhopp för den 27-åriga anfallaren i den sicilianska klubben.

Strax innan jul basunerades det ut att Stefan och Palermo går skilda vägar. Och nästan direkt tog ryktena om en återkomst till allsvenskan vid och AIK, som var på jakt efter anfallare, uppgavs ligga närmast Rissnegrabben.

Ryktens visade sig stämma och på tisdagen blev det officiellt att Stefan är AIK-spelare.

– Det känns fantastiskt att äntligen få spela för Sveriges största klubb. Jag ser fram emot att få springa ut på Friends Arena i den svartgula tröjan, säger Stefan Silva till aik.se.

2016 spelade Stefan i allsvenska GIF Sundsvall och gjorde då sju mål på sina 30 matcher. Innan dess representerade han IK Sirius, Akropolis, BP och moderklubben Rissne IF.

AIK:s sportchef Björn Wesström är nöjd med värvningen.

– Stefans historia har stark förankring i Rissne och det är glädjande att konstatera att spelare från Stockholms förorter fortsätter att vara en del i utvecklingen av AIK Fotboll, säger han till aik.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Solnas skolvägar ska bli säkrare

Nyheter Åtgärdsprogram startar redan i sommar Nu ska Solnas skolvägar bli säkrare. Redan i sommar börjar arbetena vid Råsundaskolan och Bergshamraskolan.måndag 23/4 6:27

KD fyllde säckar med skräp

Nyheter Kristdemokraterna i Solna har varit ute och plockat skräp. I Hagalund hittade man en hel del ovanliga skräp som ett cykeldäck, domkrafter och en sparkcykel Skräpplockningen i Solna var en del en...måndag 23/4 6:07