STIPENDIAT. SCK:s Almida de Val (t h) är en av 75 elitidrottare som får stipendium av Svenska spel. Foto: Tom Rowland

Stipendium till Sumpancurlare

SCK:s curlare Almida de Val prisas av Svenska spel. Som en av 75 svenska elitidrottare är 20-åriga Almida en av de lyckliga som nu får mottaga ett stort stipendium. – Det känns superbra, säger pristagaren som dessutom har mycket att se fram emot 2017/18.

  • Publicerad 16:40, 13 okt 2017

Vi vill gärna topp-25 i världen

Elitidrottande på landslags­nivå i kombination med studier var kriterierna för att få priset av Svenska spel. Totalt fick 75 idrottare från 45 olika sporter stipendiet. Vinnarna presenterades förra veckan.

Sundbyberg curlingklubbs Almida de Val är en av två lyckliga curlare som fick mottaga stipendiet.

– Det känns jättekul och superbra verkligen. Perfekt för mig att få just nu, säger Sundbybergsbon Almida. 

Totalt 50 000 kronor får Almida av Svenska spel. Hon får även möjlighet till resursstöd såsom psykologi, medicin och fysiologi.

– Det blir lättare för mig att satsa på sporten då jag inte behöver oroa mig för ekonomin. Det är även en möjlighet för mig att gå ner aningen i fart i skolan, fortsätter Almida.

Almida de Val, 20, är sedan förra säsongen en del av Team Panthera. Ja, ni vet, SCK:s framgångsrika juniorlag som förra säsongen bland annat vann elitserien, JVM-guld samt JSM-guld.

Denna säsong är curlinglegendaren Margareta Sigfridsson ny coach och målen är fortsatt höga för SCK:arna.

– Det känns bra och vi kämpar mot nya roliga mål. Vi vill försöka ta oss till JVM igen och då gärna ta medalj. Dessutom klättra på världsrankingen för att ha en chans att nå VM.

– Vi vill gärna nå topp-25 i världen, just nu är vi strax där under.

Mer Almida de Val

Ålder: 20 år.

Bor: Sundbyberg.

Klubb: Sundbybergs curlingklubb (SCK).

Aktuell: En del av framgångsrika Team Panthera och nyligen fått mottaga stipendium från Svenska spel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02