Foto: Arne Rundlöf

Storförlust i sista genrepet

"Underkänd match". Precis så kortfattat och rakt summerade Marcus Odén Väsby Hockeys magplask i sista träningsmatchen inför seriestarten på söndag.

  • Publicerad 09:00, 14 sep 2017

Väsby förlorade igår grannfejden mot Vallentuna. Med överraskande 1–7 (0–2, 1–2, 0–3) i Vallentuna ishall.

Det sägs alltid att man inte ska dra slutsatser av resultat i träningsmatcher. Väsbytränarna Markus Odén och Viktor Tuurala var inte nöjda med spelet i de fyra inledande som gav fyra segrar. De två senaste har givit två förluster. Och sju baklängesmål i båda, vilket ger tränarduon huvudbry närmaste fyra dygnen.

På söndag inleds östra hockeyettan och Väsby tar emot Nacka. Fram till förra helgen stod Haninge Anchors på spelschemat, men hockeyförbundet har satt ner foten och visat att nya ekonomiska regler gäller. Haninge saknade eget kapital och tvångsdegraderades därför. Platsen fick Nacka där styrelse, ledare och spelare haft en vecka på sig att flytta fokus från division 2 till hockeyettan.

Nacka ska vara en munsbit för Väsby. Men sett till snytingarna mot Borlänge och Vallentuna är det spelare med stukat självförtroende som äntrar scenen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kallinge-Ronneby grusade play off-drömmen

Sport Väsby Hockey spelar säsongen sista match mot Visby/Roma på söndag. Lagets längtan efter play off fick ett slut med 3–6 (1–2, 1–2, 1–2) mot Kallinge-Ronneby i kväll. – Vi är inte tillräckligt bra,...onsdag 21/2 23:15