Nöjd. William Nyman håller stolt upp sina tre förstapris-pokaler. Foto: Privat

Storslam på hemmaplan för William

Tioåriga William Nyman, Bålsta TK, gjorde rent hus under Sparbanken i Enköping Cup som spelades på Bålsta Tennisklubb. William tog hem tre segrar i finalerna, singel ålder 10 och 12A samt i dubbel ålder 10 tillsammans med Axel Von Pongrácz från USIF i Uppsala.

  • Publicerad 10:28, 19 dec 2017

William Nyman var slutkörd efter den sista finalen, den i tolvårsklassen.

– Jag fick bra råd av min coach Niklas Persson inför matchen och jag höll fast i det och lyckades vinna en jämn och tuff match efter tre intensiva timmar, säger en mycket glad och nöjd tennisspelare.

Han får också beröm av coach Persson:

– William är en stor talang med väldigt hög potential.

Hur bra är han?

– Vi tillhör ju Uppland, men skulle man jämföra med Stockholm så är han topp tio i sin ålderskategori.

Hur bra kan han bli?

– Jättebra, hans största motståndare är han själv.

Bålsta Tennisklubb är en av de klubbar i landet som arrangerar flest tävlingar både nationellt och på klubbnivå. Klubben har nu fått förstärkning på tränarsidan och det ser ljust ut inför nästa säsong.

I Sparbanken i Enköping Cup deltog omkring 150 spelare, varav åtta från Bålsta TK.

– De gjorde det bra utifrån sina förutsättningar, säger Niklas Persson.

William Nyman tar det nu lugnt ett tag, har inte några tävlingar de närmaste två veckorna, men redan i början av januari ska han spela SALK Open i Stockholm.

– Det är en stortävling och jag är anmäld i 12A som är den näst tuffaste klassen för spelare upp till 12 år, berättar han.

Under SALK Open får William göra upp med 62 andra spelare från hela landet. Som yngst i gänget har han ambitionen att komma långt i tävlingen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Gamla Coop-huset blir padelhall

Nu byggs en padelhall i Brunna. – Det känns jätteroligt att bidra med den hetaste sporten till kommunen, säger Magnus Bubini.fredag 20/4 12:00

Håbo söker 9,7 miljoner för flyktingkostnader

Regeringen delar ut 5,2 miljarder kronor till kommunerna för mottagande och bosättning av ensamkommande barn och ungdomar. Håbo har ansökt om 9,7 miljoner för kostnader kommunen har haft.fredag 20/4 10:21

Senaste numret

Bålstabladet