Stort intresse för nystartad tradition

Förra året startade fotbollsturneringen Grönkullacupen. I år höll den nystartade traditionen i sig och hade utökats med ytterligare en skola. Dessutom fick cupen stjärnglans då flera utlandsproffs kom på besök.

  • Publicerad 12:00, 9 jun 2017

Cupen skapar en vi-känsla

Fem skolor, nio lag och närmare 200 barn på plats. Ja, det var en riktig fotbollsfest på Rissne IP i fredags. I strålande solsken var det dags för den andra upplagan av Grönkullacupen. En fotbollscup för tredjeklassare, startad av Carl Ingels.

– Vi har fina ytor för fotboll här i Rissne. Cupen skapar en vi-känsla och en fin gemenskap genom sporten, säger Carl Ingels som är fritidsledare på Grönkullaskolan.

Tjejer och killar spelade ihop under cupen.

– Det funkar bra, alla lyfter varandra, fortsätter Ingels.

Fem skolor var alltså på plats och skapade fotbollsfesten. Trots att det bara var andra upplagan någonsin har förra årets premiär gett ringar på vattnet.

– Det har pratats om det länge, det blir en bra avslutning för fritids detta läsår.
Stöttningen jag har fått från skolans ledning och kolleger är en stor förutsättning att kunna genomföra detta.

Dessutom kom ett gäng utlandsproffs och spred stjärnglans på Rissne IP. Palermoproffset Stefan Silva och Tysklandsproffset Alexander Milosevic var på besök. Båda är uppvuxna i Rissne. Dessutom hade de sällskap av Nabil Bahoui, som till vardags är proffs i tyska Hamburg.

– Barnen ser upp till dem, det skapar ett bra mervärde för cupen, fortsätter Ingels.

Själva resultaten då? Jo, Grönkullaskolan vann en rafflande final på straffar mot Kymlingeskolan.

– Värt att nämna var Jonathan Koistinen från 3B i Grönkullaskolan. Han höll fem nollor i turneringen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Team Hasselborg klara för OS-final

Sport De svenskarna curlingdamerna har nu minst säkrat ett OS-silver. Team Hasselborg, från Sundbybergs CK, är nu klara för OS-final på söndag.fredag 23/2 14:30

Klartecken för öppna förskolan i Rissne

Nyheter Efter en borttappad ansökan var framtiden oviss för Rissnekyrkans öppna förskola. I går beviljades bidraget av förskolenämnden.fredag 23/2 12:27

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19