Här gör sig tjejerna redo för tävling i grenen matta. Foto: Stefan Hamilton

Succé för Järfällagymnasternas 7-åringar

Järfällagymnasternas tjejer födda 2010 kammade hem både guld- och silvermedalj i deras första tävling någonsin i helgen. "Det var väldigt roligt men oväntat", säger tränaren Teresa Sjölin.

  • Publicerad 11:36, 5 dec 2017

Under tävlingen kändes det bara positivt

Medan andra knaprade pepparkakor under första advent så tävlade Järfällagymnasternas tjejer födda 2010 (FT-10) för första gången, i Trollbäcken Christmas Cup i Tyresö.

Gymnasterna tävlade mot fyra andra lag i en förberedande tävlingsgrupp i grenarna matta och hopp. I matta kammade de hem en guldmedalj, och de fick silver i grenen hopp.

– Det var väldigt roligt men oväntat med vinst! Varken vi tränare, barnen eller föräldrarna var beredda på det, säger Teresa Sjölin, huvudledare.

"Härlig lagkänsla"

Målet med cupen var att ha roligt och att barnen skulle se hur en tävling går till.

– Flera var nervösa inför att bli bedömda, så vi har pratat mycket om att vända nervositet till en spännande känsla. Och under tävlingen kändes det bara positivt, det var en härlig lagkänsla, säger Teresa Sjölin.

Gruppen på 20 tjejer har tränat två gånger i veckan under ett års tid. Till våren ställer de upp i två tävlingar, och då även i grenen fristående.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Woop woop! Det här händer i helgen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Prova på-yoga ✓Mat- och kulturfestival ✓Livemusik Ääääntligen är den här, helgen! Och vi har förstås samlat alla tips på aktiviteter runt om i Västerort och Järfälla.fredag 16/3 15:27

Två personer dömda – för att ha gjutit in kvinna i betong

Nyheter Köpte stora mängder cement Våren 2016 hittades Madelene från Kallhäll död, ingjuten i ett betongblock. I dag kom tingsrättens dom mot den man och kvinna som stått åtalade för brott mot griftefriden.fredag 16/3 15:25