ANDRA. För andra året i rad knep SCK:s team Hasselborg ett EM-silver, denna gång i Schweiz. I februari vankas OS i Sydkorea. Foto: Anders Ekström

Team Hasselborg tog EM-silver igen

SCK:s team Hasselborg var obesegrade hela vägen fram till EM-finalen. Men där tog det roliga slut mot Skottland – och svenskorna fick nöja sig med ett silver.

  • Publicerad 15:00, 27 nov 2017

De förstod isen bättre än vad vi gjorde

Fram till finalen hade team Hasselborg övertygat rejält i årets curling-EM (Schweiz). Det svenska landslaget, som tillhör Sundbybergs curlingklubb, gick starkt i gruppspelet och vann där samtliga matcher.

I semifinalen besegrades sedan Italien med 7-3. Men i finalen tog det roliga slut.

Team Hasselborg hade slagit Skottland i den första gruppspelsmatchen i EM med 5-2, men i finalen tog de en gruvlig revansch. Skotskorna vann guldet efter 3-6 och det innebär andra raka EM-silvret för Hasselborg.

– Det var faktiskt en annan känsla än förra året, jag tycker verkligen vi vinner ett silver här, säger skippern Anna Hasselborg till Radiosporten och fortsätter:

– Isen var inte riktigt samma som under veckan, det var lite klurigt här och där. De förstod isen bättre än vad vi gjorde.

Avgörandet på den svårspelade isen kom i den nionde omgången.

– Känslan var att det kunde ha gått åt båda hållen. Vi hade absolut kunnat ta lite fler tvåor, nu blev det mest enpoängare men vi kämpade verkligen tillsammans genom hela matchen, säger Sara McManus till curling.se.

Trots silvret så var det ändå ett bra formbesked inför vad som komma skall. I februari vankas det OS och då är team Hasselborg absolut en kandidat att gå långt.

På herrsidan tog lag Edin guld. I guldlaget var SCK:aren Henrik Leek reserv, medan Sumpanfostrade Rasmus Wranå var ordinarie.

Mer silverlaget

Anna Hasselborg (skipper)

Sara McManus

Agnes Knochenhauer

Sofia Mabergs

Jennie Wåhlin

Maria Prytz (coach)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnorygg på väggen lyser upp torget

Nyheter Nybergs torg pryds numera av ett lysande konstverk. I veckan kom ljusprojektionen av två kvinnofigurer upp.fredag 15/12 15:47

Säkrare vinterdäck på bussar i Råsta

Nyheter Bussar i flera av länets kommuner har fått bättre vinterdäck. Solna och Sundbyberg är två av dem.  – Personalen är jätteglada, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.torsdag 14/12 15:50