Tränare. Tidigare tennisproffset Hanna Nooni, ny tränare i Bålsta TK. Foto: Bo Nyman

Tidigare toppspelare tar över Bålsta Tennisklubb

Hanna Nooni har spelat både Wimbledon och US Open. Nu är hon aktuell som ny tränare i Bålsta Tennisklubb.

  • Publicerad 10:29, 13 sep 2017

Hanna Nooni har spelat tennistävlingar som Wimbledon och US Open. Och hon tog fem turneringssegrar på touren innan hon 2011 definitivt lade tävlingsracketet på hyllan.

Nu är Hanna högaktuell i Bålsta, som ny huvudtränare för Bålsta Tennisklubb.

Den 1:a oktober drar träningarna igång på allvar utifrån höstens schema.  

– Jag ser fram emot att tillföra min energi och erfarenhet samt sprida glädje på tennisbanan. För mig handlar det om att verkligen lägga ner både hjärta och själ i varje lektion. Att köra på som en robot är ingenting för mig, säger Hanna.

Rankad 150 i världen

Som bäst under sin aktiva karriär var Hanna Nooni rankad 152 i världen. Och länge tampades hon med Sofia Arvidsson om att titeln som Sverigeetta. Men nu har hon alltså siktet inställt på Bålsta Tennisklubb

– Något som tilltalar mig med Bålsta Tennisklubb är att det är en mindre klubb som ligger utanför storstaden. Det blir mer familjär stämning än på en storklubb i stan där det är mer elithets. Dessutom är det lättare att få träningstider och mycket speltid, vilket även är viktigt om man vill komma någonstans inom sporten.

På allvar i oktober

Hanna har redan haft de första lektionerna med klubbens yngre spelare, men det är först den första oktober som träningarna drar igång på allvar utifrån höstens schema.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bro IK nattvandrar ända till Barcelona

Föräldrarna och tränarna till F06/07 i Bro IK nattvandrar ända fram till april. Bidraget de får ska gå till ett träningsläger i Barcelona.torsdag 22/2 15:00

Väktarinsatserna har ökat kraftigt i Bro centrum

Just nu spatserar fler väktare än tidigare omkring i Bro centrum. Det är med anledning av de händelser som drabbat just Bro centrum i närtid, och för att mobilisera inför sportlovet.torsdag 22/2 9:15

Senaste numret

Bålstabladet