På bilden syns Olympiacos FC Stockholm. Foto: Mikael Andersson

Tifon och fyrverkerier utlovas på hajpat Spångaderby

Vilket division 4-lag är bäst i Spånga? Ikväll möts Olympiacos FC Stockholm och Spånga IS FK på Bromstens IP för att göra upp.

Det kommer vara 20 grader varmt – så vi hoppas på en stor publik

I kväll gör Spånga IS och Olympiacos FC Stockholm upp om vilket herrlag i division fyra som är bäst i Spånga.

Matchen spelas på Bromstens IP, och har av Olympacos FC på Facebook beskrivits som "det största och mäktigaste Spångaderbyt i modern tid". Laget utlovar en publikfest med fyrverkerier, tifo och souvlaki.

– Vi har gjort allt vad vi kunnat för att nå ut till lokalbefolkningen. Det kommer vara 20 grader varmt – så vi hoppas på en stor publik, säger Fannis Paliouras, tränare för Olympiacos FC Stockholm.

Vad tror ni om utgången?

– Vi är starka på hemmaplan – jag hoppas att den trenden håller i sig! Men det är ingen katastrof om vi kryssar, säger Fannis Paliouras.

Spånga IS, som har förhoppningen om att gå upp i division tre, är inte helt nöjda med säsongen hittills. Olympiacos FC ligger nu fyra poäng före Spånga IS i tabellen.

– Jag tror det blir en tuff match! Olympiacos verkar taggade och har börjat bra, säger Anders Blomqvist, tränare för Spånga IS herrlag.

Olympiacos har hajpat derbyt i sociala medier, är ni laddade?

– All uppmärksamhet gör det roligare! Många är lediga och vädret är fint, så vi ser fram emot matchen!

Olympiacos FC Stockholm - Spånga IS FK

När? Frdagen den 26 maj kl 20.

Var? Bromstens IP.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyanlända familjer ofrivilligt på plats – i Råcksta sjukhem

Nyheter Staden om dilemmat: "Kan upplevas lite stelbent" Familjen höll på att etablera sig i Avesta där pappa Shabal fått jobb på en pizzeria. Men glädjen över uppehållstillståndet förbyttes snabbt i en frustration när de anvisades till två små ettor – i...tisdag 22/8 16:24

Allvarliga brister försenar studentbygge i Spånga

Nyheter "Fick stoppa bygget omedelbart" Det dröjer innan de första studenterna kan flytta in på Bromstensvägen. En livsfarlig byggställning är en av de allvarliga brister som Arbetsmiljöverket har upptäckt på byggarbetsplatsen.tisdag 22/8 11:30