Foto: Johan Borehed

Tuffare Väsby föll mot tabelltrean

Väsby Hockey är kvar på sista plats i södra allettan efter fredagens förlust mot Hudiksvall, 1-3 (0-0, 0-1, 1-2). Insatsen var ändå ett kliv i rätt riktning.

  • Publicerad 23:45, 12 jan 2018

Laget är viktigast och vi förlorar, det är surt

Sett till inställningen och "Vilda-faktorn" gjorde Väsby bästa matchen över 60 minuter sedan årsskiftet.

- Vi är stabila, men inte där hela vägen, säger tränaren Viktor Tuurala.

- Om det här var bästa insatsen är vi illa ute. Hudiksvall är inte bra, ändå... säger Markus Odén och låter minspelet slutföra meningen och hans känsla av att det inte var hundra fullt ut.

I anfallszon finns det mer av hjärta och smärta att önska. Annars var det fart, energi och tacklingar. Det senare har varit en bristvara och man måste bara lyfta fram Pontus Karlsson. Skadeskjuten mot Nybro i onsdags, med dubbla sjukhusbesök under kvällen/natten, spelade han i kväll med helvisir och lite synbesvär på högerögat. Och som han klev in i närkamperna. Kvällens tre stjärnor var lättplacerade, Pontus var dock inte nöjd.

- Laget är viktigast och vi förlorar, det är surt. Jag är väl inne i en bra trend och försöker vara jobbig, men det är poäng som räknas.

En annan som klev fram med lagom dosering av ilska och irritation var backen Sebastian Cederbrant. Även han körde in motståndare i planket, vilket är en av hockeyns grunder och något Väsbytruppen behöver bli bättre på. Om Cederbrant inte hade "tittat puck" vid Hudiksvalls 0-1-mål hade det blivit dubbla stjärnor i kväll.

Hudiksvall hade flest målchanser och var aningen bättre. Hälsingarnas tredje mål kom i tom bur, siffermarginalen speglade ändå kvalitetsskillnader för närvarande.

Tillbaka i Väsbydressen var Fredric Korduner, förra säsongens lagkapten, som lånats av Viggbyholm för tre matcher. Han hade inte mycket att säga om sin insats, men var klar över en sak.

- Det här gänget kan bättre.

På söndag spelar Väsby bottenmatchen mot Valbo, i Valbo.

Väsbys tre stjärnor

*** Pontus Karlsson

** Måns Johansson

* Sebastian Cederbrant

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Elsilä Engdahl avgjorde i slutminuten – tre nya poäng till BSK

Sport Två raka segrar för BSK:s fotbollsdamer i serieinledningen BSK:s damer tog på lördagen sin andra raka seger i division 1. Men till skillnad från premiärens storseger satt dagens bortavinst betydligt hårdare åt. Det krävdes ett sent vinnarmål av Malin Elsilä...lördag 21/4 17:00

Friskolor kräver kommunen på svar

Nyheter Utbildningsnämndens miljonunderskott Utbildningsnämnden gick back med 20 miljoner kronor i fjol och de kommunala skolorna med 10 miljoner kronor. Nu kräver friskolekoncernerna Magnetica och Måbra en redogörelse. – Kommuninvånarna har...lördag 21/4 6:15

Nyanlända får dejta företag

Nyheter Ett pilotprojekt har lanserats I Väsby för att göra det enklare för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Bakom projektet står kommunen, Arbetsförmedlingen, representanter från näringslivet,...fredag 20/4 15:56