SLÄKT. I UEM hade Mimmi Hahne (t v) med sig kusinen Fanny i laget. Dessutom satt släkten på läktaren. Foto: Privat

”UEM var ett mål jag haft länge”

Det började med en regiontävling 2016 och det kulminerade nyligen med UEM-spel. Vibytjejen Mimmi Hahne har haft ett spännande år i Sveriges tjänst.

  • Publicerad 10:50, 7 sep 2017

Jag tycker vi lyckades bra ändå

Det är en lång process för att få spela mästerskap för Sverige. Fråga bara 16-åriga Mimmi Hahne. Det började med regiontävlingen Miki Herkel-cup våren 2016. Därefter har basketspelaren kontinuerligt deltagit i läger, turneringar och samlingar med det svenska ungdomslandslaget.

Efter en sommar med både matcher och läger fick hon i slutet på sommaren ett glatt besked. Mimmi hade blivit uttagen i Sveriges UEM-trupp för U16.

– Det kändes overkligt, det var ett mål som jag haft länge. Det känns skönt att jag uppnådde det målet, berättar Vibytjejen vars storasyster Ellen även hon spelade UEM (2015).

Sverige blev sjua i ungdoms-EM, som avgjordes nyligen i Makedonien.

– Jag tycker vi lyckades bra ändå. Framförallt var vi väldigt bra mot Israel och vann då med en poäng. En stark vinst i en viktig match. Vi hade samtidigt kanske hoppats komma lite högre, vi spelade ju jämnt mot den slutliga vinnaren Danmark.

Hur gick det för dig i UEM?

– Jag fick varierat med speltid men jag gjorde det så bra som jag kunde. Jag är hyfsat nöjd men hade kanske kunnat göra det lite bättre i vissa lägen, säger Mimmi som spelar pointguard (etta).  

I den svenska laget var även kusinen Fanny med.

– Det var superkul att båda lyckades komma med. Hela släkten kom och hejade.

Mimmi är fostrad i Viby basket, men spelade de två senaste säsongerna i Spånga. Även där var hon lagkamrat med kusinen Fanny.

Från och med i höst går 16-åringen i storasyster Ellens fotspår. Nämligen basketgymnasiet i Luleå.

– Jag trivs redan nu bra i laget och i skolan. Jag ser även bra utvecklingsmöjligheter här och BG Luleå är en bra klubb.  

Vad har du för mål med karriären?

– Bara spela basket skulle jag säga. Men det är klart att man drömmer om WNBA, där alla mina idoler spelar. Även att spela i svenska ligan eller i Europa vore kul.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen jobbar intensivt med Norrvikenrån

Nyheter Polisen jobbar hårt med att få fler ledtrådar om det personrån som inträffade i Norrviken i måndags.fredag 23/2 10:26

Inte fler avgångar för pendeltågen i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.torsdag 22/2 16:00