Lag Anna Hasselborg, från Sundbyberg, vann förra årets upplaga av turneringen. Foto: SLCC

Världseliten intar Danderyd – rekordstor prissumma

Nästa helg samlas tidigare kvinnliga världsmästare och OS-medaljörer på Danderyd curling Arena. – Det är en av de större tävlingarna, säger en av arrangörerna.

  • Publicerad 15:54, 21 sep 2017

Nästa helg är det dags för världseliten i curling att inta Danderyd och Danderyds curling Arena. Då är det nämligen dags för den 25:e upplagan av tävlingen "Stockholm Ladies Curling Cup".

– Vi har lyckats få den här tävlingen upp till så hög kvalité på världstouren att det är en av de större tävlingarna och vi kan hävda oss rätt väl, säger Jan Rydheim, som är med och arrangerar tävlingen.

Över en kvarts miljon

Prissumman landar på 331 000 kronor för segrande lag. Förutom fyra svenska lag så deltar ytterligare 16 andra lag från nationer som Kina, Schweiz och USA.

I fjol vann Sundbybergs-laget Lag Anna Hasselborg, som även är med i år ­ så är även legenden Anette Norberg med sitt nybildade lag som, bland annan, innehåller dottern Therese Westman.

"Märkligt att vi inte attraherar fler"

Några kanadensiska lag blir det inte i årets tävling då jättenationen inom sporten har en stor tävling samma helg på hemmaplan. Tyvärr väntar man inte heller samma publiktillströmning som det ser ut i Kanada.

– Där är prissummorna på en miljon kronor och på läktaren står det 10 000 och kollar och det finns ungefär en miljon utövare i hela landet, säger Jan.

– Vi kanske får en 100 personer på läktaren. Jag tycker faktiskt det är lite märkligt att vi inte attraherar fler här i Stockholm, det finns ändå runt 1000 aktiva.

Tävlingen börjar fredag den 29 september och finalen spelas på söndagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fotbollsplanen som avskys av alla - "Skitdålig"

Nyheter Men snart är det slutspelat på mattan I helgen möttes Täby FK och IFK Stocksund på Tibblevallens konstgräsplan. En plan Efter matchenär Stocksundstränaren starkt kritisk mot underlaget.tisdag 24/4 14:10

S i Täby: Slopa deltidspengen på förskolorna

Nyheter "Kommunen har råd med en bättre förskola" Socialdemokraterna i Täby vill införa en enda förskolepeng, oavsett antal timmar som barnet går på förskolan. S anser att deltidspengen gör det svårt för förskolorna att använda sina resurser.tisdag 24/4 13:37