Foto: Johan Borehed

Väsby IK bättre nu än 2016/17

Siffror talar för att Väsby är bättre i år än vid samma tid i fjol. Allettan kan således bli en vild hockeyfest.

  • Publicerad 17:30, 27 dec 2017

Väsby slutade som i fjol fyra i östra hockeyettans grundserie. Nu med 42 poäng jämfört med 44 förra hösten. +21 var en identisk målskillnad. Annars finns det siffror som viskar om att ”processen”, som tränarduon ofta talar om, inte är något humbug.

Väsby var seriens bästa lag i power play med mål i nästan var tredje. 31,1 procent i ”PP” ska jämföras med 14,8 hösten 2016. Även i numerärt underläge var VIK offensivt bäst med sex gjorda mål, samtidigt släppte man aldrig in mål när motståndarna var en man mindre.

Mest intressant är statistiken över vunna andraperioder. I andra perioden försvarar sig lagen med avbytarbåset på andra sidan mittlinjen, det kräver disciplin vid bytena. Väsby vann 13 av 22 andraperioder. Samma facit hade Hudiksvall, medan Huddinge vann tio mellanakter.

Å andra sidan var Huddinge det lag som tillsammans med Visby kopplade grepp i första perioden. HIK var även klart bäst i tredje.

Mer Tabell baserad på höstpoäng tagna mot lag från egna serien

Huddinge 18 poäng

Nybro 16 p

Hudiksvall 15 p

Kallinge 15 p

Kristianstad 15 p

Visby/Roma 13 p

Väsby 11 p

Dalen 8 p

Vimmerby 6 p

Valbo 3 p

Mer siffror – 2016/17 kontra 2017/18

Mål per match – 3.22 – 3.9

Insläppta per match – 2.26 – 2.94

Mest negativt är tekningar 50,16 % - 46,01%

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16

Märstabo åtalas för mordförsöket på femtonåringen

Nyheter En artonårig Märstabo åtalas för att ha knivhuggit en femtonårig pojke i Sigma på nyårsdagen med livshotande skador som följd. Han misstänks även för förberedelse till rån drygt en vecka senare och...torsdag 19/4 12:58