GLÄDJE. Väsby vände hem med tre poäng från streckmatchen mot Nacka. Foto: Johan Borehed

Väsby vann mot Nacka

Vilda Väsby avancerade till fjärde plats i hockeyettan östra med kvällens bortaseger mot Nacka, 4–1 (0–0, 3–1, 1–0).  – Vi gör tillräckligt, spelar stundtals bra, säger Johan Sellerstrand som gjorde första målet.

  • Publicerad 22:55, 8 nov 2017

”Vi är det bättre laget

Urladdningen mot Hanviken i söndags, med två mål första tre minuterna och 8–2 i slutresultat, bibehölls i viktiga streckmatchen mot Nacka. Det tog förvisso lite tid men när väl Johan Sellerstrand hade tryckt in 0–1 på en retur från sitt eget bröst, gick det blixtsnabbt. Blott sju sekunder senare låg 0–2-pucken bakom Lukas Olander-Ekbäck i hemmamålet.

Tränaren Markus Odén var osäker på om han själv hann med i svängarna.

– Jag tror att vi vinner tekningen, kommer in i anfallszon och sedan är det väl ett sidledspass innan Fjällkeborn skjuter.

Så var det och passet till Felix Fjällkeborn levererade, som så ofta, Jacob Lundin.

Första målet var dock väl så viktigt. Sett till alla chanser som Johan Sellerstrand stred sig till mot Hanviken i söndags, var han förtjänt av retroaktiv utdelning.

– Ludwig Wiita skjuter mig i bröstet, sedan kan jag slå in pucken. Det har väl känts som att det skulle komma ett mål snart, säger Johan som gjorde sitt fjärde för hösten.

Segern var rättvis, enligt Sellerstrand, men han var inte helt nöjd med insatsen som helhet.

– Vi spelar stundtals bra, men kan bättre.

Samma analys gjorde Markus Odén. Han gillade inledningen innan spelarna började tumma på ”det raka och fysiska spelet”. Sedan kunde han bara gotta sig åt öppningen av mellanperioden och de två målen inom sju sekunder.

– Nej, så täta mål upplever man inte ofta. Vi avslutar inte matchen så bra som vi önskar. Om vi arbetat ännu lite bättre hade det inte varit något snack om saken. Vi är det bättre laget.

Albin Karlsson gjorde viktiga 3–1 i slutet av andra perioden, sista spiken i kistan slog Jacob Lundin i när Nacka tagit ut målvakten.

I och med seger är Väsby ny tabellfyra, detta tack vare att Wings skrällvann borta mot Valbo. Även i nästa omgång spelar Väsby borta, milen österut mot Vallentuna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dansk hotellkedja tar över Siemenslokalerna

Nyheter De gamla Siemenslokalerna i Väsby blir nu hotell. Det är den danska kedjan Zleep hotels som öppnar sitt första hotell utanför Danmarks gränser.måndag 22/1 13:22

BSK vände sin dåliga svit – slog Borlänge hemma

Sport Efter fyra matcher utan seger – var Bollstanäs SK på söndagen tillbaka i vinnarspåret. Efter 21-13 (9-5) hemma mot Borlänge tog dessutom BSK revansch på dalkullorna.måndag 22/1 12:19