GLÄDJE. Väsby vände hem med tre poäng från streckmatchen mot Nacka. Foto: Johan Borehed

Väsby vann mot Nacka

Vilda Väsby avancerade till fjärde plats i hockeyettan östra med kvällens bortaseger mot Nacka, 4–1 (0–0, 3–1, 1–0).  – Vi gör tillräckligt, spelar stundtals bra, säger Johan Sellerstrand som gjorde första målet.

  • Publicerad 22:55, 8 nov 2017

”Vi är det bättre laget

Urladdningen mot Hanviken i söndags, med två mål första tre minuterna och 8–2 i slutresultat, bibehölls i viktiga streckmatchen mot Nacka. Det tog förvisso lite tid men när väl Johan Sellerstrand hade tryckt in 0–1 på en retur från sitt eget bröst, gick det blixtsnabbt. Blott sju sekunder senare låg 0–2-pucken bakom Lukas Olander-Ekbäck i hemmamålet.

Tränaren Markus Odén var osäker på om han själv hann med i svängarna.

– Jag tror att vi vinner tekningen, kommer in i anfallszon och sedan är det väl ett sidledspass innan Fjällkeborn skjuter.

Så var det och passet till Felix Fjällkeborn levererade, som så ofta, Jacob Lundin.

Första målet var dock väl så viktigt. Sett till alla chanser som Johan Sellerstrand stred sig till mot Hanviken i söndags, var han förtjänt av retroaktiv utdelning.

– Ludwig Wiita skjuter mig i bröstet, sedan kan jag slå in pucken. Det har väl känts som att det skulle komma ett mål snart, säger Johan som gjorde sitt fjärde för hösten.

Segern var rättvis, enligt Sellerstrand, men han var inte helt nöjd med insatsen som helhet.

– Vi spelar stundtals bra, men kan bättre.

Samma analys gjorde Markus Odén. Han gillade inledningen innan spelarna började tumma på ”det raka och fysiska spelet”. Sedan kunde han bara gotta sig åt öppningen av mellanperioden och de två målen inom sju sekunder.

– Nej, så täta mål upplever man inte ofta. Vi avslutar inte matchen så bra som vi önskar. Om vi arbetat ännu lite bättre hade det inte varit något snack om saken. Vi är det bättre laget.

Albin Karlsson gjorde viktiga 3–1 i slutet av andra perioden, sista spiken i kistan slog Jacob Lundin i när Nacka tagit ut målvakten.

I och med seger är Väsby ny tabellfyra, detta tack vare att Wings skrällvann borta mot Valbo. Även i nästa omgång spelar Väsby borta, milen österut mot Vallentuna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

"Boba" återvänder till Väsby IK

Sport Nicklas Pettersson är tillbaka i Vilundahallen. Men denna gång får vi inte se honom på isen, "Boba" kommer istället att förstärka ledarstaben som assisterande tränare.onsdag 25/4 10:10

En död efter flykt från polis

Nyheter Smet från poliskontroll - krockade med mötande bil På tisdagskvällen skulle polisen stoppa och kontrollera en bil på Stockholmsvägen. Men i stället för att stanna försökte föraren undkomma, och krockade några hundra meter senare med en annan bil. En...onsdag 25/4 9:09

Väsby värvar ung back från rivalen

Sport Lindström blir back nummer 5 i Väsby IK 2018/19 Han fick sitt genombrott säsongen 17/18 i Wings och var då en av bottenlagets stöttepelare. Nu väljer den unga backen Sebastian Lindström att fortsätta karriären i Väsby IK.tisdag 24/4 12:00