Väsby vann streckmatch

Vilda Väsby är nära ett avancemang till allettan efter kvällens 5–1 (2–1, 2–0, 1–0) mot streckkonkurrenten Valbo HC. Som så ofta avgjordes matchen i power play, men Albin Karlsson drog ner rullgardinen för gästrikarna med mål i box play.

  • Publicerad 23:04, 6 dec 2017

Vi har ännu inte gjort något.

Tom Tärnström, Väsbys sportchef, kan ännu inte påbörja planerandet av bussresor till Kristianstad, Kallinge och så vidare. Möjligen kan han läsa på om bra rastplatser längs E4:an neråt Småland, Blekinge och Skåne, för spel i allettan är nära. Med två omgångar kvar är Väsby tillbaka på fjärde plats i tabellen och marginalen till Nyköping, under strecket, är sex poäng. Utöver det har Väsby 17 måls bättre målskillnad än sörmlänningarna.

– Det är så klart kul att vara nära, men vi har ännu inte gjort något, säger Väsbytränaren Viktor Tuurala och tar inte ut något i förskott.

I streckdrabbning mot Nicklas Bäckströms moderklubb fick Väsby en drömstart. Rasmus Sörgardt sköt från blålinjen och framför målvakten styrde Lubomir Fetkovic in pucken via ribban. Då var matchen 23 sekunder ung.

Riktigt så målintensiv blev inte fortsättningen, även om det var rätt öppna spjäll från båda håll. Det skapades chanser mest hela tiden och de två målvakterna fick göra rätt för traktamentet. Linus Ryttar fick strecka vapen i sjätte minuten. Till pausvila gick Väsby ändå med 2–1 i ryggen efter mål av Johannes Sandberg.

Väsby vann även andra perioden. Två mål var dock i underkant. Tack vare ett antal Valboutvisningar parkerade hemmalaget i anfallszon. Till slut, efter flera missade avslut gjorde Fredrik Falk sitt första mål efter återkomsten från Nybro. Två minuter senare kom ytterligare ett backmål när Robin Karlsson hittade nätet via stolpen.

Inför slutperioden handlade snacket på läktaren om att Väsby stod på tur för nästa utvisning. Joel Östman tog plats på botbänken efter 42 sekunder.

Inom hockey pratas det om "special teams" och då om enheter/enskilda som gör rätt saker. Väsby har en i Albin Karlsson. Han jagar likt en vinthund livet ur lag som försöker skapa ett bra power play. Så även i kväll. I stället för att Valbo kunde tassa närmare i målprotokollet gjorde den kvicke forwarden 5–1 efter samarbete med Christoffer Gozzi.

– Skönt, säger han och instämmer i att det var målet som fick Valbo att tappa syre.

– Det var mitt andra i box play, tror jag. Jag gjorde ett mot Huddinge.

5–1 mot en konkurrent som också ville ta ett kliv närmare allettan, var Viktor Tuurala nöjd med.

– Vi är nöjda med prestationen. Vi gör en bra match, summerar Väsbytränaren som nu har bortamatchen mot Nyköping att fokusera på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Hon blickar framåt för att bevara det gamla

Nyheter Väsbys första kommunantikvarie på 20 år Väsby hade varit utan kommunantikvarie i över tjugo år när Vicki Wenander tillträdde tjänsten i förra veckan. Jobbet går dock inte ut på att rädda alla gamla hus. – Det handlar om att utveckla...lördag 24/3 7:15

Väsbyborna är less på potthålen

Nyheter Det är inte bara vår; det är potthålstider. I sociala medier klagas det friskt på Väsbys alla gatugropar som "aldrig" lagas, men enligt gatuchefen åker kommunen ut på alla felanmälningar.fredag 23/3 13:41

Varför är klockan alltid 12 på pendeln?

Nyheter Att tiden går långsamt på pendeltåget har nog många upplevt. Men att den står helt still är något nytt.fredag 23/3 12:24