"Vikingarännet" inställt nästa år

2018-års skridskoklassiker på Mälaren har ställts in av arrangören.

  • Publicerad 14:10, 14 nov 2017

Klassikern "Vikingarännet" har körts sedan 1999 på Mälaren. Men 2018 blir det inget skridskolopp på Mälaren, det meddelade arrangören på facebook förra veckan.

Loppet är inställt nästa år på grund av ekonomiska orsaker. Skridskoloppet på sjöisen, utanför Kairo bland annat, gör dock ett försök att komma tillbaka året efter men ännu är inget bestämt.

Första gången loppet kördes var alltså 1999. Flera av årgångarna har Kung Bore satt rejäla käppar i hjulen och försvårat för arrangörerna. I vintras var loppet framskjutet en vecka och genomfördes 19 februari. Då kördes två varv på en 40 km lång rundbana mellan Erikssund och Roparudden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Volley ordnade extrapoäng

Sport Johan Sellerstand blev matchvinnare nere i Blekinge och konstaterade att bussresan hem inte skulle bli så långtråkig. – Det blir lättare att sova.söndag 21/1 20:20

Stark Väbyseger i sudden death

Sport I nionde omgången av södra allettan fick Väsby Hockey medstuds och det gav två av tre poäng mot Kallinge-Ronneby IF. 3-4 (1-2, 2-1, 0-0, 0-1) fixade Johan Sellerstand på en målvaktsretur i sudden...söndag 21/1 20:19