"Vikingarännet" inställt nästa år

2018-års skridskoklassiker på Mälaren har ställts in av arrangören.

  • Publicerad 14:10, 14 nov 2017

Klassikern "Vikingarännet" har körts sedan 1999 på Mälaren. Men 2018 blir det inget skridskolopp på Mälaren, det meddelade arrangören på facebook förra veckan.

Loppet är inställt nästa år på grund av ekonomiska orsaker. Skridskoloppet på sjöisen, utanför Kairo bland annat, gör dock ett försök att komma tillbaka året efter men ännu är inget bestämt.

Första gången loppet kördes var alltså 1999. Flera av årgångarna har Kung Bore satt rejäla käppar i hjulen och försvårat för arrangörerna. I vintras var loppet framskjutet en vecka och genomfördes 19 februari. Då kördes två varv på en 40 km lång rundbana mellan Erikssund och Roparudden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Nyanlända får dejta företag

Nyheter Ett pilotprojekt har lanserats I Väsby för att göra det enklare för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Bakom projektet står kommunen, Arbetsförmedlingen, representanter från näringslivet,...fredag 20/4 15:56

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16