Kliver fram ur skuggan. Efter att ha jobbat som bakgrundsdansare och musikalartist vill David Joseph nu stå i strålkastarskenet. ”När jag står på en scen vill jag att vi har kul tillsammans, inte att jag själv har kul och gör min egen grej”, säger han. Foto: Andreas Enbuske

Nu dansar David in i rampljuset

Som dansare bakom Carola och 
September har han trivts bra. Nu ska strålkastaren riktas mot Mariebergsbon och ”West Side Story”-aktuella David Joseph. Nyligen släppte han singeln ”Let It Go”.

Han är något så unikt som en svensk med haitiskt ursprung. Som 13-åring flyttade David Joseph från Port-au-Prince till sin moster som bott i Sverige under lång tid och så småningom hamnade han i Marieberg.
Tidigt började han med dans och i dag livnär han sig framför allt som musikalartist på Stockholms stadsteater. ”Djungelboken”, ”Hair” och ”De tre musketörerna” följs i mars upp med medverkan i ”West Side Story” där han spelar Indio i det puertoricanska gänget Sharks.
– Det finns en särskild känsla inom musikaler som man förmedlar till publiken, att få skapa den känslan till  publiken med ”West Side Story” är fantastiskt, säger David, som även medverkar i ”Evita” på Malmöoperan och ”Hairspray” på Chinateatern samt spelat den rosa ängeln i Jonas Gardells ”Torka aldrig tårar utan handskar”.
Vid sidan av sin karriär inom musikalgenren har han också arbetat som professionell dansare bakom artister som Carola och September samtidigt som han har gnuggat på en egen musikkarriär. För nu tänker han ta det slutliga steget ut i rampljuset.

”Otroligt lärorikt”
– Det har varit otroligt lärorikt att stå bakom och har varit kul att se hur professionella artister jobbar, hur de förbereder sig och arbetar för att nå ut. Det är som att gå i en skola. Men att stå längst fram är något jag alltid velat, jag tror att alla artister är exhibitionister, säger David.
Satsningen på en egen musikkarriär började på allvar med singeln ”Irresistible” som släpptes i våras och som bland annat spelades på P3club. I mitten på februari lanserades ”Let It Go”, en dansant klubblåt han hoppas ska nå in i folks spellistor. Båda låtarna har han skrivit tillsammans producenten Chris B. Ljung.
– Målet är att få en hel grupp av människor att komma till min konsert och dansa. När jag står på en scen vill jag att vi har kul tillsammans, inte att jag själv har kul och gör min egen grej, säger David.

Vill leva på musiken
Repetitionerna på Stockholms stadsteater mellan tisdagar och lördagar gör att han måste lägga en stor del av sin fritid för att nå ut med sin musik. Målet är att kunna livnära sig som soloartist.
– Jag hoppas att ”Let It Go” ska bli en sommarlåt och går det bra så får jag lägga min musikalkarriär på is ett tag, säger han.
Spelningar i Stockholm och övriga Sverige är på gång, men inget han kan nämna ännu. Dessutom kommer hans nya singel spelas i Rumänien av alla platser på jorden.
– Det finns en rumänsk tv-kanal, MOOZ, som jag är väldigt förtjust i, den är som MTV var innan de slutade med musikvideor för att i stället bara satsade på realityserier. Jag hörde av mig till dem och de var väldigt intresserade.
Så det kanske blir turné i Rumänien i sommar?
– Ha ha, ja, vem vet.  Får jag chansen skulle jag absolut göra det.

Fakta

Dansat bakom Carola

Namn: David Joseph.
Gör: Musikalartist och dansare (bl a bakom September och Carola).
Aktuell: Med nytt musikprojekt samt i West Side Story på Stockholms stadsteater, premiär den 8 mars.
Bor: Med sambo i Marieberg sedan 2010.
Ålder: 30.

Tre lokala favoriter
Wurren, Drottningholmsvägen 22: ”Kiosken mittemot Åhléns. Trevlig personal och bra snabbmat.”
Mälarpaviljongen: ”Brukar hänga där på somrarna.”
Rålambshovsparken: ”Får man aldrig nog av.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00