Sertac Yildizoglu har en deli i Kärrtorp. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Det här vill delins nya ägare göra med butiken

Sertac Yildizoglu är lokalbon som tagit över den gamla delin i Kärrtorp. Han berättar hur det går – och avslöjar sina planer för framtiden.

  • Publicerad 16:07, 25 jan 2017

"Det är ett år sedan jag och min fru flyttade till Kärrtorp från London, och tre månader sedan jag tog över delikatessbutiken på torget. Jag brukade handla här och när den förre ägaren sa att han ville sluta så tog jag över. Under mina 15 år i London hade jag mängder av olika jobb, men mest arbetade jag med mat inom restaurang och catering.

Hittills har butiken gått otroligt bra, långt över förväntan. Jag får mycket positiv feedback från kunderna. Alla centrum behöver något speciellt. Men kollar du på de flesta små stadskärnor i Stockholm, vad hittar du? Jo; Ica och Coop. Sällan en deli. Här i Kärrtorp säljer jag mest av olika sällsynta ostar, olivolja, nötter, frukt och grönt. Mitt nästa steg är att skaffa tillstånd så att jag kan ha några bord där jag serverar ekologiskt kaffe. Ytterligare ett steg framåt så ska jag skaffa tillstånd att servera meze – olika kalla smårätter.

Jag gillar Kärrtorpsborna. De är öppna, positiva och har inga fördomar. Jag har inte mött några fördomar trots att min svenska inte är så bra, ändå kommer kunder hit trots att de inte kan engelska. Kärrtorp ändras snabbt just nu. Förr har jag förstått att det bara var pensionärer här. Nu flyttar många unga mellan 35 och 40 hit. Kärrtorp är ett bra området, du är 15 minuter från centrum fast det känns som att du bor på landet.

Min egen favoritmat? Måste jag välja bara en? Det är svårt! Men jag älskar den grekiska osten kefalotyri. Och den kryddiga såsen ajvar är en annan favorit."

Sertac Yildizoglu, 35, butiksägare, Kärrtorp.

LÄS ÄVEN Korvkrängaren i Kärrtorp: "Nu ska jag fiska strömming!"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.