Foto: Lina Hedberg

Väsby har fått en ny bangolfbana

Bangolf är något som många förknippar med sommar, sol och semester. Sen finns de även de som tävlar i sporten. Nu kan alla, oavsett varför man älskar sporten, utöva den i Upplands Väsby. Nyligen invigdes nämligen den nya bangolfbanan vid Vilundaparken.

Det var en riktig feststämning när det var dags att inviga Väsbys nya bangolfbana. På plats fanns bland annat kommunalrådet Kristina Klempt, fritidskoordinator Mats Grufman från kundvalskontoret, ordförande Pär Ailm och aktiva bangolfare från Väsby BGK samt övriga kommunalråd från Alliansen för Väsby.

 
Det finns en tanke bakom bangolfen. Den är en del av en större vision kring hela Vilundaparken som folkpartiet driver. Kristina Klempt hälsade alla välkomna och hon var mer än övertygad om att klubbens medlemmar snabbt kommer att öka.
– Förra sommaren hade klubben på den gamla banan ca 3 500 betalande kunder plus alla medlemmar som kom dagligen. Förståeligt var att många tävlingsspelare valde bort klubben, eftersom de inte visste något om klubbens framtid. Det vet vi nu och jag är övertygade att medlemsantalet kommer att öka från 35 medlemmar till tresiffrigt ganska snart.
 
Banan kommer att drivas av Väsby Bangolfklubb som även drev den tidigare anläggningen. Kommunen har gått in med fem miljoner i anläggningen.
– Anläggningen kommer att bli ett fantastiskt trevligt tillskott i vårt anläggningsbestånd och möjliggöra en positiv utveckling för klubben och dess medlemmar, säger Kristina Klempt.
 
Det finns de som menar att bangolf är en utdöende sport. För 25 år sedan fanns ungefär 70 000 licenserade spelare och idag finns det under 2000. Förhoppningsvis kommer banan vara med och vända den trenden och få bangolfen i Väsby att blomstra. Väsby Bangolfs ordförande Pär Ailm menar att den nya banan betyder mycket, både för klubben och för kommunen.
– Den ger ju oss mycket bättre förutsättningar om man säger så. Sen hoppas vi även på lite bättre ekonomi nu. Men det hade aldrig gått att genomföra utan kommunens hjälp.
 
Han fortsätter att berätta att klubben faktiskt sakta men säkert växer.
– Det finns fortfarande de pensionärerna som är med men som inte spelar så mycket. Sen finns de faktiskt de som kommer som nya medlemmar. De är intresserade av att både tävla och träna. Det känns jätteroligt att vi faktiskt får nya medlemmar lite då och då.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Två till sjukhus – fick vätska kastad i ansiktet

Nyheter Två personer fördes till sjukhus efter att en man hade kastat vätska i ansiktet på dem. Händelsen inträffade strax innan klockan 12 i dag i Grimsta, Upplands Väsby. Enligt polisen behöver allmänheten...måndag 25/9 13:30

Väsbyförlust i Hudiksvall

Sport Vilda Väsby vände poänglösa hemåt från söndagens bortamatch mot Hudiksvall. "Hudik" vann med 4–2 (0–1, 2–0, 1–1), Väsbytränaren Viktor Tuurala såg ändå en bra genomförd laginsats i en av grundseriens...söndag 24/9 19:35