Annons

Projektledare Mattias Cegrell på Åke Sundvall förstår att många lockas av projektet Agnes i Fruängen. Huset är ljust, luftigt och placerat uppe på en höjd.

Dags för byggstart på höjden i sommar

I sommar påbörjas bygget av ett nytt bostadshus, Brf Agnes, på toppen av Agnes Lagerstedts gata intill Fruängen centrum. Trots svajig bostadsmarknad har lägenheterna varit lättsålda och nu tar man snart första spadtaget.

  • Publicerad 10:08, 9 maj 2018
  • Detta är en annons från Åke Sundvall

Det är många byggprojekt som ligger på is i Stockholm just nu. Då lägenheterna i de projekterade husen plötsligt är svårsålda vågar byggherrarna inte börja bygga. Man väntar och ser. Och många köpare tycks göra detsamma.

Men huset längst upp på Agnes Lagerstedts gata har inte varit svårsålt. Mäklaren Gabriel Yilmaz på Fastighetsbyrån Liljeholmen har redan 60 procent av lägenheterna sålda. Inte oväntat använder han mäklaruttryck som ”rätt pris” till ”rätt kvalitet” när han ska förklara varför.

Åke Sundvall Byggnads AB har lyssnat på marknaden. När en förhandsvisning i vintras antydde att köparna efterfrågade större lägenheter gjorde man om planeringen och skapade fler fyror i huset. Det var klokt, säger han.

Projektet Agnes är en bostadsrättsförening med 45 lägenheter uppe på höjden, ett stenkast från Fruängen centrum. Det är ljust, och långt till närmsta granne.

– Läget är ljust och fritt högt uppe på en kulle. Flera lägenheter med härlig utsikt åt flera väderstreck, säger projektchefen Mattias Cegrell på Åke Sundvall Byggnads AB.

Missa inte visningen!

Onsdagen den 16 maj kl. 17.00-17.45.

Fastighetsbyrån i Fruängen Centrum, Elsa Brändströms Gata 219 i Hägersten.  

Mer info: Gå in på www.akesundvall.se/agnes

Det aktuella bokningsläget hittar du här!

Åke Sundvall är ett av få familjeägda byggbolag som finns kvar på Stockholmsmarknaden. Företaget firade 75-års jubileum förra året och deras fokus ligger på att skapa ”stadens mest omtyckta områden.” Man satsar på god arkitektur och vackra hus som ska bidra med något extra till sina områden. Två gånger har familjeföretaget vunnit Årets Stockholmsbyggnad, i årets tävling har man två hus nominerade till det prestigefulla priset.

Huset på höjden i Fruängen är på många sätt ett typiskt Åke Sundvalls-hus. Ritat av Södergruppen arkitekter efter en gestaltnings- idé av arkitektbyrån Utopia smälter huset in i den omkringliggande 50-talsbebyggelsen. Fastigheten är vänd mot solen. Nästan alla lägenheter har fönster i minst två väderstreck och samtliga balkonger har söder-, väster-
eller österläge.

– Läget är fantastiskt. Nära till Fruängen centrum och tunnelbanan in till stan. Men också till grönområden och lugnet i Långbro park, säger Mattias Cegrell och tillägger:

– Fastigheten har också en egen bilpool. Och varmt garage för såväl bilar som cyklar. Fast egentligen behöver man inte äga en bil om man ska bo här, det är fem minuter till tunnelbanan och de gånger man måste ha en bil kan man nyttja bilpoolen, säger han.

Projekt med bra kvalitéer och med bra läge tycks med andra ord inte känna av samma svajiga bostadsmarknad. Till sommaren blir det byggstart och redan i november 2019 kommer lägenhetsköparna att få flytta in.

Föreningen har 45 bostadsrätter, från ettor på 41 kvm till sexor på 130 kvm. Man accepterar juridisk person som medlem och andrahandsuthyrning är tillåten.

I köket kan du till exempel välja mellan tre olika stilar; grönt, grått eller vitt som noga kombinerats med olika stänkskydd och köksbänkar. Vilken stil passar dig?