Annons

Digital läsning tar dig ut i världen

I dag är digitalt något vi tar för givet på många områden i vår vardag. Vi streamar musik, vi tittar på film och serier via liknande tjänster och vi betalar allt från räkningar och mat till kläder och restaurangnotan via våra mobiler.

  • Publicerad 16:20, 8 nov 2017
  • Detta är en annons från Readly

Det digitala läsandet blir mer och mer populärt och många registrerar sig för e-prenumerationer på sin lokala dagstidning, de läser nyheter via nischade branschsidor och de letar inspiration på portaler på nätet och i sociala medier. En av de mest nytänkande produkterna inom tidningsindustrin är appen Readly även om den funnits med i spelet ett tag. Genom att teckna ett abonnemang för en mindre summa per månad får användaren tillgång till fler än 2.400 magasin och dagstidningar. Både svenska och utländska titlar finns tillgängliga och just detta är något som gör appen till ett intressant alternativ till liknande tjänster. Många gånger är det både kostsamt och svårt att få tag i utländska favoritmagasin och kanske är det rent av så att utländska förlag inte är så sugna på att skicka sina alster till det avlånga landet i norr.

Readlys VD Per Hellberg får ofta frågan om inte deras produkt kan betyda mindre intäkter och i slutänden döden för förlagen. Hans svar är dock att det visat sig vara precis tvärtom sedan appen kom ut på marknaden.

- Vi har sett att förlagen fått helt nya läsare genom oss, förklarar han, de ökar sina upplagor och får på så sätt även mer annonsintäkter.

Just utbudet och bredden är något som man trycker mycket på. Förutom ett antal svenska dagstidningar finns en enorm bredd på alla möjliga intresseområden och språk att utforska.

- Ett välkänt engelskt magasin blev alldeles förvånade när de plötsligt såg att sex procent av intäkterna kom från Sverige, fortsätter han.

Just det visar på att vi svenskar vill läsa mer än vi kanske gör idag och vi vill ha tillgång till magasin som inte annars står på hyllan i den lokala matbutiken eller som måste beställas för att sedan trilla ner i brevlådan för en hutlös summa flera dagar efter det att de först gavs ut. Readly täcker ett behov på marknaden och är en spännande affärsidé som helt klart kan komma att bli ett måste i de svenska hushållen i framtiden.