Annons

Dennis Lundh, frukt- och gröntansvarig, Erik Wahlund och de andra i personalen hjälper dig gärna med tips på frukt och grönt. Foto: Jonas Herjeby

En saluhall med personlig touch

Dubbelt så stort, mycket inspiration och kunnig personal. Aldrig har det varit enklare att hitta rätt bland frukt och grönt på City gross i Bromma.

  • Publicerad 07:15, 1 jun 2018
  • Detta är en annons från City gross

Frukt- och gröntavdelningen på City gross i Bromma har vuxit rejält. Dubbelt så mycket faktiskt, från 200 till 400 kvadratmeter. 

– Vi har i princip en helt ny avdelning, med bredare gångar, öppet och fräscht, säger Dennis Lundh, frukt- och gröntansvarig.

Efter ombyggnationen är det lättare att ta sig fram, särskilt när det är mycket folk på helgerna, och att hitta rätt bland hyllorna. Dennis och hans kollegor jobbar mycket med att inspirera och ge kunderna det de vill ha. Som ett enkelt recept på tzatziki du lätt kan fota av med mobilen bredvid gurkorna. 

– Vi vill lyfta fram en saluhallskänsla med en personlig touch. Det är det vi jobbar efter, säger Dennis. 

Min favorit att slänga på grillen är spetskål. Det är kanske inget som många tänker på.

Att jobba med sortimentet efter säsong är viktigt för City gross och nu när sommaren närmar sig lyfts sånt som kan passa på grillen fram för att göra det lättillgängligt för kunden. Och vill man ha tips är det bara att fråga personalen. 

– Min favorit att slänga på grillen är spetskål. Det är kanske inget som många tänker på, men det är bara att dela den och ta lite olja och salt så blir det jättebra, säger Dennis.

Den ekologiska avdelningen har nu också blivit lättare att hitta, med en egen del som är tydligt utmärkt. 

– Beroende på säsong har vi mellan 60 och 80 ekologiska artiklar och vi jobbar hela tiden hårt med att få in fler. Men året runt har vi alltid schyssta ekologiska bananer. Vi har också börjat med färska närodlade kryddor från Orto Novo, odlade på Ekerö,
säger Dennis. 

Grilla grönt

Färska kryddor är viktigt. Rosmarin passar till exempel perfekt till lamm.

Våga prova lite nytt. Citron är riktigt gott att grilla.

Spetskål är väldigt gott att grilla med olivolja och havssalt.

Färsk majs är en klassiker.

Bifftomater. Det gröna behöver inte bara vara ett pliktskyldigt tillbehör.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter