Annons

Mälarö Träningsverk drivs av Birgitta Steenhouwer tillsammans med barnen Mari, Emily och Michael, vilka är personliga tränare.

Här är Mälarögymmet som gör dig friskare

Nytt år och nya löften om att hitta formen. På Mälarö Träningsverk vid Jungfrusunds Sjöstad brinner de för träning och att deras medlemmar ska få friskare och gladare liv.

  • Publicerad 10:15, 5 jan 2017
  • Detta är en annons från Mälarö Träningsverk

Januarikampanj

Få din vikt i rabatt” 10 kr per kg – Vi bjuder även på Januari månad (värde 569 kr resp. 499 kr för senior/junior).

*Erbjudandet gäller vid tecknande av årsmedlemsskap under januari månad.

Mälarö Träningsverk startade sin verksamhet redan år 2003 i ett vagnslider på Färingsö. Sedan dess har verksamheten vuxit och år 2011 flyttade gymmet in i de nuvarande lokalerna vid Jungfrusunds Sjöstad på Ekerö. Anläggningens närmaste granne är vattnet med en makalös utsikt över Vårbyfjärden.

Vid fönstret står gymmets roddmaskiner, där man kan ro och drömma sig ut mot fjärden.

– På sommaren brukar vi ställa ut roddmaskinerna på bryggan här utanför. Här kan man ro länge, dock utan att komma över till andra stranden, säger Birgitta Steenhouwer med ett leende.

Hon driver gymmet tillsammans med sina tre barn Mari, Emily och Michael.

– Jag startade gymmet, först i liten skala, för att jag själv är väldigt intresserad av träning. I dag har vi 1100 medlemmar, som regelbundet tränar här, berättar Birgitta Steenhouwer.

Michael Steenhouwer får både motion och en vacker utsikt över Vårbyfjärden.

Mälarö Träningsverk har i dag cirka 10 heltidsanställda plus ytterligare 20 timanställda, varav flera är personliga tränare.

– Att regelbundet ta hjälp av en personlig tränare är ett bra sätt att komma igång och att kunna vidareutvecklas, säger hon.

En herre i övre medelåldern, går förbi, hör vad vi talar om och säger att han aldrig hade haft den kondition som han har i dag utan sin tränares glada tillrop och goda råd.
Under tiden som vi samtalar kommer fler och fler in till gymmet.

– Jag tror att vi känner nästan alla som tränar hos oss. Många har sagt att de känner sig sedda när de kommer hit. Och det är vår ambition, att vara det personliga alternativet och att alla ska känna sig välkomna hit.

Hon visar de olika träningsredskapen och ser väldigt nöjd ut. Maskinerna är moderna och kan med hjälp av mobilappar leverera träningsresultat så att medlemmarna kan se sin egen utveckling.

– Vår drivkraft är att hjälpa till att göra människor lite friskare, säger hon. Vi har många seniorer som tränar hos oss och det är fantastiskt att se deras framgångar och träningsglädje – många av dem är här och tränar och umgås tre gånger i veckan – passar även på att ta en fika efter träningen.

Björn Svensson och Ulf Nilsson tränar regelbundet på Mälarö Träningsverk.

Jag blir så varm i hjärtat när jag ser att många av dem som går på viktminskningsprogrammet verkligen går ner i vikt, får kanske ett liv med mindre smärta, bättre sömn.

På anläggningenfinns också grupper för viktminskning, där man arbetar både med föreläsningar, kostrådgivning och träningspass.

– Jag blir så varm i hjärtat när jag ser att många av dem som går på viktminskningsprogrammet verkligen går ner i vikt, får kanske ett liv med mindre smärta, bättre sömn och – i vissa fall – kan sluta med olika mediciner.

Förutom alla moderna träningsmaskiner i själva gymmet finns också ett stort antal gruppträningspass, från tuffa pass med kampsportskänsla till enkla övningar som tar hänsyn till muskler och leder.

Dessutom finns ett gruppträningsrum med utvalda träningsmaskiner där man bland annat kan delta i cirkelträning under ledning av en instruktör.

Mälarö Träningsverk har också dans för barn från 4 – 14 år.

– Hos oss tränar verkligen alla åldrar. Från 4 år och upp till 92, säger Birgitta Steenhouwer.
Den 25 mars i år kommer Mälarö Träningsverk att delta i Spin of Hope. Det är ett landsomfattande initiativ för att samla in pengar till Barncancerfonden. Deltagare är 130 gym i hela landet. Man anmäler ett lag på mellan 2 och 12 deltagare och betalar en lagavgift, som oavkortat går till Barncancerfonden. Varje lag cyklar på en av gymmets spinningcyklar tillsammans 12 timmar. Är man 12 personer cyklar man en timme var.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter