Annons

På Herrängens gård får du en klapp om du bokar julbord nu.

Här får du ett paket när du bokar bord

På Herrängens gård börjar de redan komma i julstämning – och är du tillräckligt snabb med att boka julbord får du en klapp med dig hem efter middagen.

  • Publicerad 11:20, 9 okt 2017
  • Detta är en annons från Herrängens gård

På idylliska Herrängens gård får de gästerna att lyfta blicken från vardagen och gör de speciella tillfällen rättvisa genom att skapa rätt stämning. Dessutom ger de extra kärlek till de som bokar julbord. Bokar du innan 31/10 så får du med dig en stämningsfull julklapp hem. Använd koden ”JULTOMTE” när du bokar. Ring 08-646 38 03 eller gå in på www.herrangensgard.se.

Foto: Jonas Herjeby

Med en anrik gård från 1700-talet och naturskön omgivning har Herrängens gård redan en bra grund för att skapa stämningsfulla tillställningar. Men ägarna Annika Haker Rek och Cecilia
Carreon nöjer sig inte med det. Genom att tänka igenom dukning, ljussättning och meny går det att sätta guldkant på tillställningen.

Herrängens Gård fixar dina fester

– För att få en helhetsupplevelse är det ett flertal komponenter som måste flätas samman, säger Cecilia.

Hon poängterar att det alltid är viktigt att utgå från gästerna som kommer. Kollegor som ska ha möte behöver energirik lunch och avskildhet för att kunna fokusera på sin uppgift. 

– Och Cecilias goda bakverk till eftermiddagskaffet förstås, säger Annika.

Magiskt dessertbord

Under en minnesstund vill Cecilia och Annika att gästerna ska möta en lugn och harmonisk miljö. Klassiska stämningsskapare som tända ljus och vackra kakelugnar kombineras med en lyhördhet för gästerna.

– Att få sätta sig till ett dukat bord med blommor i den färg de nämnde i förbifarten och lampetterna som lägger sitt varma ljus över rummet gör måltiden till något att minnas, säger Annika.

När det vankas julbord vill de skapa en varm atmosfär med mycket dofter och tid att njuta. 

– Den goda julmaten avslutas med ett magiskt dessertbord som Cecilia börjar planera långt i förväg, säger Annika. Se receptet på hennes populära jul-Madeleines här bredvid.

Musiken är pricken över i:et.

– Vi väljer musiken som ska spelas när gästerna kommer in i våra lokaler med omsorg, det första intrycket kan sätta känslan för resten av dagen eller kvällen, säger Annika Haker Rek.

Foto: Jonas Herjeby

GÖR JULIGA MADELEINES

Du behöver:

3 ägg

100g socker

90g smält smör

100g mjöl

1 ½ tsk bakpulver

1tsk kanel

½ tsk mald pomerans

½ tsk ingefära

Gör så här:

1.Vispa ägg och socker pösigt.

2.Vänd i det smälta smöret i äggen.

3.Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ner i äggsmeten.

4.Grädda på 200 grader i 6-7 minuter i smorda Madeleinesformar.

Kom till Herrängens gård

Herrängens gård består av kafé med rättigheter, konferenslokaler, fest- våning och catering. De tummar aldrig på råvarornas kvalitet eller den kärlek som de lägger ned vid tillagningen. ”Vi har ett stort utbud för alla tillfällen och bistår på alla sätt med råd och planering.”

Du hittar Herrängens gård påSegeltorpsvägen 49-51, Älvsjö. Gården ligger vid Långsjön i Älvsjö, buss 144 sträckan mellan Fruängen tunnelbanestation och Älvsjö pendeltågsstation.