Annons

Läsning för framtiden

Det fanns en tid då vi, helt självklart och utan att reflektera över att det kunde komma andra alternativ inom en snar framtid, gick till videobutiken och hyrde film om fredagskvällarna. En tid då vi staplade våra CD-ställ, ofta i modellen Billy från vår svenska stolthet IKEA, fulla med den senaste musiken av våra favoritartister. Tittar vi tillbaka idag är det inte många av oss som fortfarande lever kvar i den tiden. De flesta har tagit klivet över till en värld full av ny teknik och streamingtjänster.

  • Publicerad 15:53, 23 nov 2017
  • Detta är en annons från Readly

I en digitaliserad tid med många svenska företag i framkant som ständigt levererar nya spännande lösningar för såväl underhållning som vardagsmåsten finns fortfarande ett område där vi fortfarande inte vågat ta lika stora kliv in på samma bana. Nämligen när det gäller läsning av magasin. Många har tagit steget till att ha en digital prenumeration på sin dagstidning men det finns fortfarande många hushåll och bostadsrättsföreningar som kämpar med översvämmade papperskärl där ute i landet. Den digitala läsningen av just magasin är ingen ny lösning men den blir mer och mer modern och populär. Redan sedan 2012 finns den svenska aktören Readly på marknaden. Här erbjuds ett svindlande antal magasintitlar från både Sverige och utlandet i en smidig prenumerationstjänst. För en mindre summa per månad har man som användare tillgång till mer läsning i en enda app än man annars hade kunnat drömma om utan att bli ruinerad på att köpa lösnummer.

Readlys VD Per Hellberg ser att företaget har slagit sig in på marknaden med goda resultat och lysande framtidsutsikter.

- Vi ser att man läser magasin och tidskrifter i snitt sju timmar per månad, säger han. Dessutom går siffrorna upp under tider som jul då folk har mer fritid.

Att ta den tiden från annan surftid som kanske hade lagts på sociala medier eller till att titta på roliga kattvideos är inte en lätt sak i dagens samhälle men där bevisar Readly att både behovet och lusten att läsa fortfarande finns där, och att den är stark.

- Vår statistik blir väldigt naken och ärlig då vi kan skala bort mänskliga faktorer som hur en person vill uppfattas, som ofta kan vara en parameter i valet av fysiska tidskrifter, fortsätter han.

Med all denna data i ryggen ser man att det finns en nyfikenhet och upptäckarvilja som annars kanske inte hade blivit stillad. Med en app som samlar alla magasin på detta sätt finns dock möjligheten där och kanske kan just det vara en av flera fördelar som dagligen lockar nya läsare att gå över till digitala alternativ.