Annons

Nya superkvarteret i Nacka - satsar på boende med eget spa

Välkommen till framtidens Nacka stad! Mellan city och hav bygger bostadsutvecklaren SSM Elverket, ett stadskvarter med mer än 400 bostäder i centrala Nacka vid Nackas nya paradtorg.

  • Publicerad 19:02, 29 aug 2018
  • Detta är en annons från SSM

Avgiftsfritt halvår

Få ett avgiftsfritt halvår vid intresseanmälan.

Läs mer på ssmliving.se

Om bara några år ska det här vara en ny stadsdel i en av Stockholms mest expansiva kommuner. Nacka stad ska växa fram nära Södermalm, en kort promenad från Nacka Forum och inte långt från den kommande tunnelbanan. Och i hjärtat av stadsdelen planerar SSM projektet Elverket. 441 lägenheter med maxad funktionalitet. 

– Jag gillar verkligen att man inte bygger stad som man gjorde förut, när allt såg likadant ut. I den här delen av Nacka blir allt olika, husen ser olika ut, har olika färger, material och höjder. De är Guldfärgade, svarta, lila – en en otrolig variantion och stadsmässighet! Området får ett fint torg, uteserveringar, vackra trappor, en stadspark. Det kommer att bli en fantastisk och livlig stadsdel, säger Henrik Deuschl, Projektchef på SSM.

Kommunikationerna i området blir goda. Nära till Saltsjöbanan, bussar och den kommande tunnelbanan. Bussen till Slussen tar 20 minuter och med den nya tunnelbanan med uppgång vid Nacka Forum beräknas en resa till city ta cirka 10 minuter. 

Den nya tunnelbanelinjen kommer även ha stationer vid Järla Station, Sickla köpkvarter och Sofia på Södermalm. 

Jenny Anderberg, projektledare på SSM, ser väldigt positivt på den nya stadsdelen som väl passar målgruppen morgondagens urbaniter. Hon konstaterar att fördelarna är flera. Å ena sidan trycker hon på närheten till både cityliv (20 minuter till Stureplan) och natur (inte mer än 20 minuter till Nackareservatet). Å andra sidan konstaterar hon att Nacka stad kommer att bli en stadsdel man inte vill lämna. Inte allt för ofta i alla fall. All service och alla nöjen ska finnas här. I de egna kvarteren. Kanske till och med i det egna huset?

– Elverket har lyxiga detaljer som tre egna grönskande takterrasser med fantastisk utsikt över stad och land, ett eget spa med bubbelpool och bastu och egen cykelverkstad. Vilket är perfekt då cykel kommer att vara ett utmärkt sätt att ta sig fram här, säger hon och tillägger att huset också kommer att ha gemensam cykel- och bilpool. 

Projektet innehåller en stor variation av lägenheter, från den lilla yteffektiva ettan med balkong eller uteplats mot innergården till den välplanerade fyran med terrass och kvällssol. Projektet innehåller också ett fåtal femmor med dubbla balkonger, och allt däremellan. Alla med väl utnyttjade kvadrat, men majoriteten av lägenheterna är mindre om 1-2 rum och kök anpassade till målgruppen.

– Här finns verkligen möjlighet att få precis det du drömmer om. Jag är själv särskilt förtjust i flera av de lägenheter vi har som vetter mot torget. Ettorna är runt 25 kvm och vi har också treor om 61 kvm, bättre utnyttjade kvadrat går knappast att hitta. Dessutom med ett härligt solläge, säger Jenny Anderberg.

Just nu står ett kontorshus på platsen där Elverket ska byggas. I huset, som sedan ska rivas, har SSM byggt ett showroom som visar ett kök och ett vardagsrum.  

– Från vårt showroom ges också en möjlighet att känna på utsikten. Den motsvarar ungefär utsikten från lägenheterna på tredje, fjärde våningen i Elverket. Husen kommer att variera mellan fem och nio våningar så vill man komma högre upp går det att ordna. 

– Vi har haft säljstart för 168 stycken av de 441 lägenheterna. I helgen premiärvisar vi vårt showroom, och så släpper vi några nya unika lägenheter som vi inte haft ute på marknaden ännu, säger Jenny Anderberg.