Annons

Innebandyträning och andra aktiviteter står ofta på familjens schema, men när de är hemma spelar de gärna Xbox tillsammans. Foto: Jonas Herjeby

Nytt familjeliv i en uppkopplad vardag

I en familj med två vuxna och fyra barn surfas, scrollas och spelas det en hel del. Vi bad en barnfamilj i Botkyrka att klocka sina internet­vanor under en helg.

  • Publicerad 10:31, 26 jan 2018
  • Detta är en annons från Botkyrka stadsnät

Hemma hos Caroline Andersson, Klaus Ahlin Wester och barnen Liam, 9 år, Adelia, 7, Malte, 5, och William, 2, går routern varm om dagarna. Två datorer, två tv, Xbox, tre surfplattor och tre telefoner samsas samtidigt på familjens 250 mbit/s internet.

– Liam spelar mycket Xbox online på tv:n i vardagsrummet och de yngre spelar olika spel eller tittar på Youtube på surfplattorna, säger Caroline.

Det som kan tyckas som ett osocialt beteende utifrån, en hel familj med ögonen på skärmar, men det är tvärtom något som för dem samman. 

– Även om vi sitter och gör saker på olika håll hemma så ger det upphov till samtal och diskussioner, säger Caroline och fortsätter:

– Vi delar med oss av det vi ser och gör när vi är uppkopplade och barnen pratar om de senaste Youtube-stjärnorna och klippen. Då får man chansen att hänga med lite som vuxen också.

Så här uppkopplad var familjen under helgen.

Så funkar Botkyrka stadsnät

1. Botkyrka Stadsnät har funnits sedan 2008 och är ett kommunalt ägt bolag. Nätet når majoriteten av Botkyrkas hushåll och har anslutit alla skolor, förskolor och vårdcentraler.

2. Fibern har en överlägsen förmåga att snabbt och säkert överföra data jämfört med gamla nät av koppar eller mobila nät.

3. För den som ansluter sig till fibernätet finns det många tjänsteleverantörer att välja bland. Ett öppet stadsnät innebär att leverantörerna konkurrerar på lika villkor, vilket betyder bättre priser och villkor.

4. Hur betalar jag? Räntefri avbetalning på 36 månader eller 72 månader (ränta 7.95%) med Wasa Kredit eller hela beloppet mot faktura. Du betalar när installation är helt klar. 0 kronor kontant vid avbetalning.

Men inte är det väl bara barnen som tar upp bandbredden där hemma? Även de vuxna i familjen är beroende av att vara uppkopplade för att få vardagspusslet att gå ihop.

– Jag tror nog att det skulle kännas värre för oss än för barnen om vårt internet försvann, skrattar Caroline. 

– Skulle nätet lägga ned så skulle det nog bli en riktig cliffhanger här hemma i väntan på att det skulle komma igång igen. Vi är så vana att vara uppkopplade hela tiden och kollar sociala medier och mejlar. Vi har en gemensam kalender där vi planerar inköp och vi streamar alltid musik från Spotify i bakgrunden när vi är hemma, säger hon.

Tack vare Botkyrka stadsnäts fiber har familjen ett säkert internet som klarar alla uppkopplade aktiviteter.

Prata fiber med oss!

Är du intresserad av Botkyrka stadsnäts säkra fiber?

Mejla info@botkyrkastadsnat.se

Ring 08–530 676 70

Mer info www.botkyrkastadsnat.se

Följ oss på Facebook