Annons

Premiärvisning av Bromma boardwalk - på plats på taket

Bostadsutvecklaren SSM har byggt en visningslägenhet – med egen trädgård – högt över taknockarna i Bromma. Välkommen upp för en försmak av Bromma Boardwalk.

  • Publicerad 08:37, 8 jun 2018
  • Detta är en annons från SSM

Bromma Boardwalk är en ny stadsdel planerad på taket av en stor industribyggnad utmed Bällstaån, inte långt från Sundbybergs centrum. Projektet är komplicerat – och unikt. En fyra våningar hög tillbyggnad som redan finns på taket ska rivas, istället ska en hel stadsdel uppföras.

Totalt 274 lägenheter i en stadsdel med åtta våningar höga hus. För att verkligen förstå vad höjden innebär, och vad de generösa balkongerna och takträdgårdarna kommer att kännas som, har bostadsutvecklaren SSM nu byggt en visningslägenhet på taket som snart ska bli stadsdel.

– Visningslägenheten är verkligen efterlängtad, säger projektchef David Tronner och tillägger: Det här är en miljö som behöver upplevas. Den är svår att beskriva. Inte minst behöver man på riktigt känna hur stora de här balkongerna och trädgårdarna kommer att bli. Nu kan man äntligen göra det.

Onsdag den 13 juni - premiärvisning av Bromma Boardwalk

Var? Mariehällsgatan 44.

När? Kl: 17.00 - 19.00.

Välkommen upp på taket där Bromma Boardwalk ska byggas. Upplev utsikten och de stora uteplatserna. Projektledningen för det unika bygget finns på plats och svarar på alla dina frågor.

Söndagen den 17 juni hålls en extra visning klockkan 11.00 till 12.00.

Läs mer på ssmliving.se

Visningslägenheten ligger på den nivå som kommer att bli markplan i de nya husen, men bygger man på tak blir markplan inte riktigt som det markplan vi är vana vid. Här är man 20 meter över marken, med Bällstaån som blickfång. Det är en tvårummares kök och vardagsrum som byggts, liksom ett showroom som visar hela projektet med sin tetrisliknande skyline, takträdgårdar, enorma terrasser, utegym och utekök.

Lägenheterna på markplan kommer förutom stora terrassliknande balkonger också ha egna trädgårdar. Detsamma har visningslägenheten. Först ett generöst trädäck och sedan drygt 30 kvadratmeter gräsmatta. De lägenheter som har störst takträdgård kommer att ha mer än 100 kvadratmeter gräsmatta!

Stora terrasser

Och denna terrass med tillhörande trädgård kommer alltså med en tvårummare på 56 kvadratmeter! Jodå, bostadsutvecklaren SSM vet att det är unika projekt de saluför.

– Jag återkommer gärna till balkongerna, de är väldigt, väldigt stora, säger David Tronner på SSM.

– Mer som terrasser, tillägger han.

De allra flesta balkongerna i projektet är 15 kvadratmeter stora. 15 kvadrat – det är som en riktigt stor husbil, eller ett normalstort sovrum, eller en laglydig friggebod. Eller 5 kvadratmeter större än Stockholms minsta lägenhet! (Som förresten ligger i Vasastan och såldes för 1,6 miljoner kronor förra året) Ja, ni fattar.

– Bromma Boardwalk blir city- och villaliv i perfekt kombination. Mingelfest på balkongen och cityodling i trädgården, allt ett stenkast från stan, säger David Tronner.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Staden vill servera klimatsmartare mat

Nyheter Tar fram modell för att mäta måltiders klimatpåverkan Sundbybergs stad vill klimatdeklarera måltider. Ett första led på vägen väntas när stadsmiljö- och tekniska nämnden sammanträder på tisdag.fredag 15/2 16:15

Trafikljuset där bilisterna tvingas köra mot rött

Nyheter Trafikingenjör backar om "snabb åtgärd" Emellanåt är det passande med frågan: Hur tänkte ni här? Trafikljuset på Kavallerivägen, Rissne centrum, slår inte om när förarna tar den ena, och enda, vägen ut från parkeringen.fredag 15/2 11:24

Det orsakade jättesmällen i norra Stockholm

Nyheter Mysteriet löst – Polisen: "Har tagit oss ett halvt dygn att få fram ett besked" Det var en sprängning i anslutning till Förbifart Stockholm som fick sängar att skaka vid 20.30-tiden på tisdagen. Polisen har till slut fått fatt i rätt information.onsdag 13/2 17:20