I år har jag lärt mig att slå…

Efter många försök och lika många misslyckanden har jag insett att nyårslöften inte riktigt är min grej. Gång på gång har jag provat – det har handlat om träning och kost och välgörenhet och att ringa mormor oftare och byta jobb och sluta bita på naglar och jag vet inte vad – men år efter år har jag svikit mig själv.

  • Publicerad 09:00, 22 dec 2012

Det är som att den där typen av snabba förändringar inte passar mig. Jag verkar trivas bättre då jag gör det lite pö om pö. Ändrar på saker när jag är redo, i takt med att de behöver ändras och inte för att december råkar övergå i januari en kylig natt med fyrverkerier i skyn.
Däremot tycker jag att en smärre inventering av året som gått aldrig skadar. En mental checklista kan man alltid göra. Titta på hur livet såg ut för ett år sedan och klappa sig själv på axeln om det råkar falla sig så att något har förändrats till det bättre. Ofta har det ju det.
För egen del kommer flytten till Enskede på solklar förstaplats över förändringar till det bättre under året som gick. Äntligen fick jag plats att leva där jag bodde. Äntligen kunde jag bjuda vänner på middag sittande i ett kök och inte i en soffa, framför en tv, bredvid en säng. Livet blev uppgraderat i början av april och aldrig ska jag ångra det beslutet.
I våras åkte jag till Tokyo och älskade det. Maten, gatorna, byggnaderna och människorna älskade jag. Hade aldrig anat att New York skulle få en konkurrent på resmålslistan, men så blev det. Och när jag kom hem var det vår.  

I somras seglade jag för första gången. Fick känna hur tungt ett ankare blir när det fastnat i botten och hur bråttom det är när det blåser och man ska slå. Jag fick lära mig termen ”slå”. Och hur vacker skärgården är när det skymmer.  
Jag åkte till Västerbotten i juli och förälskade mig i en katt. Åkte tillbaka tio veckor senare och hämtade hem henne med flygplan. Nu bor hon hos oss i Enskede och bit för bit uppluckras min fasta övertygelse om att jag är en hundmänniska och inget annat.
Jag gick in på mitt fjärde år i min relation och blev sambo på riktigt.

Det hände mycket under året jag vill klappa mig själv på axeln för. Nu är det snart slut. Om några dagar släpar jag min alldeles för tunga resväska ut på Nynäsvägen, hoppar in i en taxi, ber chauffören köra mig till Arlanda och hoppar på ett plan mot Afrika. Nyåret firar jag på Zanzibar tillsammans med sex gamla och nyfunna vänner. Några löften tror jag inte att det blir den här gången. En stillsam förhoppning om att 2013 bjuder på lika mycket fint som 2012 gjorde kostar jag ändå på mig. Det får räcka så.

Tre gratisappar för livspusslare (med iPhone):

Evernote: För den flitige antecknaren som vill synka sina anteckningar mellan alla olika enheter som Ipad, Iphone, dator osv.
Catch: Den perfekta appen för dig som vill dela och uppdatera listor (sådom ”att handla”, ”todo inför nyårsfesten” etc.) med vänner eller partners.
Skitch Notes: Enkel men smart app som ger möjlighet att ringa in/markera med pilar och streck i bilder, på kartor, webbplatser etc.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ny scen för konst och teater i Farsta

Nyheter Gamla idrottssalen i Telestaden byggs om Farsta ska få en egen konst- och teaterscen, 650 kvadratmeter stor för olika konstformer. Lokalen är en ombyggd gympasal i Telestaden.onsdag 20/2 19:30