Allergiker: Butikskatten Felix hindrar min shopping

Huddinge nya älsklingskatt Felix rör sig oblygt in och ut ur butikerna i centrum. Lokala Facebook-grupper svämmar över av kärleksförklaringar till honom. Men samtidigt begränsar Felix pälsdjursallergikers handlingsutrymme, skriver en centrumbesökare i en insändare.

  • Publicerad 10:04, 6 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Många Huddingebor känner till den fantastiskt söta svartvita katten Felix, som fritt rör sig bland människor och butiker i Huddinge centrum. En katt som oblygt låter sig kelas med och med en ”kungs” självklarhet rör sig ut och in i butiker och intar dessa som om han ”äger” ställena. 

Kolla in katten som går i butiker

På Facebook sprids på Huddinges olika gruppsidor mysiga fotografier på katten som med sin självklara existens och butiksinnehavarnas ”goda minne” engagerar var och en av oss. Han har på något sätt blivit ”allas katt”.

Till saken hör att katten Felix har en ägare som bor i Huddinge centrum. Katten har ett hem där han kan sova, värma sig, bli kelad med och matat, han behöver egentligen inte vistas i butikernas lokaler.

Så nu orsaken till detta inlägg.

Låt även personer, i detta fall allergiker komma till tals. För min erfarenhet säger tyvärr att det är inte är lönt att på Facebook skriva ett nyanserat inlägg och ge allergikernas vinkling utan att bli påhoppad.

Men vet ni vad, jag har inte valt min allergi, jag föddes med den och blir sjuk när jag utsätts för allergener. 

Mitt handlingsutrymme som pälsdjursallergiker är idag begränsat i Huddinge centrums utrymmen, söta katten Felix är en bidragande orsak.

Klädbutiken Pagelle tillåter katten Felix röra sig i butiken och sova i skyltfönstrets fåtölj hela dagarna.

Huddinge guldsmedja har en hund i butikens lokaler hela dagarna, och Espresso House tillåter pälsdjur inne i cafét. 

På Espresso House har jag några gånger blivit tvungen att lämna lokalen, min betalda fika och fikasällskap då hundägare äntrat lokalerna och börjat diskutera deras rättighet om att vara i lokalerna med sina ”pälsklingar”.

Varför ska egentligen en katt eller hund få vistas i offentliga lokaler där många människor rör sig, bland annat pälsdjurallergiker?

Och förresten, jag är inte en djurhatare! Som jag innerligt önskar att jag inte var allergisk, jag älskar djur, men tyvärr på behörigt avstånd. 

Fortsätt gärna med de gulliga fotografierna på Felix, de piggar upp i vardagen!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.