Ingen regering har lyckats erkänna folkmordet skriver Robert Aslan (S) i ett debattsvar till Aday Bethkinne (KD). Foto: Botkyrka kommun/Mostphotos

Aslan (S) om Seyfo: Alliansen erkände inte heller folkmordet

Då under sina åtta år vid makten lyckades inte KD, C, L och M med att erkänna folkmordet. Och nu har inte min regering lyckats heller. Att folk överger socialdemokraterna hjälper inte, vi måste stanna och kämpa tillsammans för ett erkännande, skriver Robert Aslan (S), i ett debattsvar till Aday Bethkinne (KD).

  • Publicerad 14:04, 4 maj 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vi som folkgrupp måste tillsammans driva debatten i partierna för att få upp denna fråga på bordet. Att lämna löser ingenting.

Jag är också mycket besviken på att regeringen inte planerar att erkänna folkmordet som skedde på mitt folk år 1915!

DEBATT. Bethkinne (KD): S sviker oss om folkmordet Seyfo

Under det första världskriget mördades över 2 miljoner kristna syrianer/assyrier/kaldéer, armenier och pontiska greker i osmanska riket, dagens Turkiet. En fruktansvärd händelse, något som vi tillsammans måste erkänna.

I dagarna meddelade Stefan Löfven att regeringen inte har planer på ett erkännande. Något som gör mig mycket upprörd.

Men hur ska det lösa sig att personer nu meddelar att man ska lämna partiet. Jag tycker det är fel väg att gå att lämna partiet. Istället borde man gå med och var aktiva i diskussionen. Vi som folkgrupp måste tillsammans driva debatten i partierna för att få upp denna fråga på bordet. Att lämna löser ingenting.

Hur löser det sig att vi har pajkastning mellan partier om denna sak, då det borde vara en fråga som står över partipolitiken? Jag tycker vi borde göra gemensam sak, driva frågan tillsammans. För man måste hedra historien, lära av den för att sedan tillsammans kunna gå vidare.

S+V+MP i Botkyrka stöttar ett minnesmärke

Jag är trött att bråka om vilket parti som driver denna fråga mest. För vi kan konstatera att ett erkännande är svårt. Socialdemokraterna drev igenom ett erkännande i riksdagen, då bara en kristdemokrat röstade för. Då under sina åtta år vid makten lyckades inte KD, C, L och M erkänna. Och nu har inte min regering lyckats heller.

Sluta upp att kasta paj över partigränserna. Slut istället upp inom och mellan partierna och driv denna fråga tillsammans. Så vi kan hedra och lära av historien och sedan ta tag i dagens utmaningar. Dagens utmaningar med stök i skolan, kriminalitet på våra gator och långa vårdköer. Det kommer jag göra!

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.