Bethkinne (KD): Mitt hem är ingen krigszon

Mitt och tusentals andra människors hem är ingen krigszon. Att påstå att svensk lag inte gäller här är att förnedra oss vanliga, hederliga människor, skriver Aday Bethkinne (KD), Norsborgsbo.

  • Publicerad 12:29, 20 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag undrar verkligen om riksdagsledamöterna besökt området tidigare, för att ens kunna bilda en verklighetsuppfattning om Hallunda-Norsborg.

Jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste gårdagens artikel om hur M-politikern Mikael Cederbratt tillsammans med 19 andra moderata riksdagsledamöter skickat in en motion till riksdagen och vill att man sätter in militären mot gängen i förorten.

M-politiker: Sätt in militären mot kriminella gäng i förorten

Hur kan man ens tänka på att skicka in militären till flera svenska förorter och däribland till Hallunda-Norsborg. Mitt och tusentals andra människors hem är ingen krigszon. Jag undrar verkligen om riksdagsledamöterna besökt området tidigare, för att ens kunna bilda en verklighetsuppfattning om Hallunda-Norsborg.

Jag kan inte minnas att någon riksdagsman på senaste tiden varit på besök och frågat människorna i området, om de känner sig trygga eller inte. Politiker har under många år målat upp Norsborg som en väldigt farlig plats.

Men de flesta som bor här vet ju att detta inte stämmer. Att det råder utanförskap och kriminalitet är det inga tvivel om. Men finns det någonstans i Sverige eller i världen där kriminalitet inte existerar? "Svensk lag gäller inte längre här, säger Mikael Cederbratt (M)."

Jag undrar vilken lag som gäller här i Norsborg då, om inte den svenska? Man förnedrar de hederliga människorna med dessa ord.

Boende om militär i förorten: Skulle kännas som krig

Jag skyller problemen på samhället, skolan samt politikernas ovilja att förstå situationen. Och polisen agerar inte förrän det är för sent, deras frånvaro är tydlig. Hade samhället gjort sitt yttersta hade situationen i förorterna sett helt annorlunda ut.

Jag tycker att det är beklagligt att det finns överhuvudtaget kriminalitet i världen och inte minst i Botkyrka. Vill man minska kriminaliteten måste man först och främst fråga sig varför dessa individer begår kriminella handlingar och försöka hjälpa de. Man måste även ge mer resurser till skolorna. Man måste satsa på barnen i Botkyrka. De saknar mycket.

De politiker som gärna vill se verkligheten och det fina med Botkyrka kan höra av sig till mig. Jag hjälper er.

M-toppen sågar kravet på militär i förorter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.