Människorna som störs av svenska flaggan eller traditionerna, bör tänka på om de överhuvudtaget bor i rätt land, tycker Aday Bethkinne, Norsborgsbo som kandiderar till riksdagen och kommunfullmäktige för KD i höst. Foto: Mostphotos/Pressbild

BETHKINNE: Sverige måste bli det land det en gång var

Jag är glad över att vara född och uppvuxen i det land som har den bästa välfärden i världen. Men vi får inte ha en migrationspolitik som hotar svensk välfärd, skriver Aday Bethkinne i ett debattinlägg på Sveriges nationaldag.

  • Publicerad 07:00, 6 jun 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Idag är det din dag älskade Sverige. Den 6 juni är svenskarnas dag. Vi är många som kommer att njuta av nationaldagen under den härliga sommarvärmen. Gemenskap och dans är det inget snack om. Den blågula färgen och korset på den svenska flaggan representerar mig och mitt nya land.

Jag är glad över att vara född och uppvuxen i detta fantastiska och avlånga land. Det land som har den bästa välfärden i världen. Där var och en av oss kan förverkliga sina drömmar i fred. Där vi alla hjälps åt. Det är något vi alla måste ta vara på.

Oroligheter i världen ledde till att hundra tusentals människor sökte sig just till Sverige. Då är det också mest lämpligt att de anpassar sig till sitt nya hemland. Alla ska värdesätta svenska värderingar samt normer och inte tvärtom. Människorna som störs av svenska flaggan eller traditionerna, bör tänka på om de överhuvudtaget bor i rätt land. Sverige ska inte rätta sig efter nyanländas traditioner.

I detta land måste man i första hand värna om sina egna medborgare och fokusera på de utmaningar som finns i samhället. Det är inte rimligt att Sverige tar emot hundra tusentals flyktingar på så kort tid. Hur ska man kunna erbjuda ett bra liv för de människor som söker sig hit, om väldigt få har möjlighet att få ett jobb och en bostad? Vi får inte ha en migrationspolitik som hotar svensk välfärd. Sverige kan inte själv rädda hela världen. Det krävs ett globalt samarbete för att göra det.

Sverige måste åter bli det land den en gång varit. Säkert och tryggt. Där människor kunde sova med olåsta dörrar. Där rädsla inte präglade vardagen. Landet vars skolor och sjukvård världen en gång såg upp till. Idag har vi fått sämre skolor, utanförskap och segregation i Sverige. Det måste vi ändra på. Det krävs att vi alla tar vårt ansvar.

Det är inte fel eller rasistiskt att försvara svensk värdegrund, utan det är att vara svensk.