"Ni gemensamt borde ha tänkt denna tanke och informerat era väljare innan valet så de hade fått en chans att välja ert parti eller något annat parti om detta inte passat väljarna som nu röstat på er," skriver insändarskribenten.

Botkyrkabo: "Väljarna kommer straffa alliansens svek"

Det är ett svek mot alla borgerliga väljare att C, L och KD har brutit alliansen och ingått samarbete med S. Det skriver en Botkyrkabo i ett öppet brev till partierna i Botkyrka.

  • Publicerad 15:20, 8 okt 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Detta kommer att ligga er till last inför nästa val det är helt säkert och vi väljare och medborgare kommer att påminna er inför nästa val om just detta svek.

Vad tror ni C, L och KD? Att de alliansväljare som röstat på ert parti och hoppats på att alliansen skulle vinna och genomföra ett maktskifte i Botkyrka genom att rösta på ett borgerligt parti?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Eller vad de trodde var ett borgerligt parti i valet? Det var ju inget som ni berättade för oss väljare inför valet att ni tänkte er ett samarbete med S efter valet istället för att vara ett allians parti och genomföra ett maktskifte? Detta att nu efter valet ingå en S konstellation är i högsta grad ett stort svek mot de väljare som röstat på ert parti att ni svek era väljare i detta val spelar ingen roll vilken anledning.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/klart-nu-sa-ska-botkyrka-styras/repriu!zl6jtjelrKsQ0LCtSx0eQ/

Straffar er till nästa val

Detta kommer att ligga er till last inför nästa val det är helt säkert och vi väljare och medborgare kommer att påminna er inför nästa val om just detta svek.

Ni gemensamt borde ha tänkt denna tanke och informerat era väljare innan valet så de hade fått en chans att välja ert parti eller något annat parti om detta inte passat väljarna som nu röstat på er!

Samma sak med Socialdemokraterna S att de borde sagt att de ville samregera med alliansen utifall de inte får egen majoritet i kommunen.

Det räcker inte med att säga att blockpolitiken är död och man måste ha samarbete över blockgränserna, detta är ett stort svek även mot S väljare!

Och varför valde ni i alliansen att bryta alliansen i Botkyrka 2018? Var det enbart en ekonomisk fråga för er egen plånbok samt att äntligen efter 24 år få vara med att bestämma i vår kommun istället för att ha egen majoritet men då måste man ju kompromissa om man inte är största partiet/partierna.

Efter allianssveket – M och TuP går ihop

Men utåt sett ser det illa ut för er som bryter upp alliansen för att få mer makt själva.

Inte bra alls gentemot oss väljare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android