Trångt. Huddinge centrum är i akut behov av fler p-platser, och det garage som planeras är alldeles för litet, tycker Centerpartiet i Huddinge. Foto: Arkivbild

C: Genomför cykelplanen och bygg cykelgarage!

Byggandet av nya cykelgarage går alldeles för långsamt, skriver Centerpartiet Huddinge i ett svar till Cykelfrämjandet.

  • Publicerad 15:25, 2 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar till:

DEBATT: "Elcykelboomen kräver ny infrastruktur"

Vi i Centerpartiet i Huddinge håller med om att det krävs satsningar på cykelinfrastruktur och vi vill därför att cykelplanen ska genomföras. Det betyder utbyggt cykelvägnät i hela kommunen, bättre underhåll, bättre belysning, ny teknik för vinterunderhåll och väderskyddade och säkra cykelparkeringar.

När det gäller just cykelparkeringar så tycker vi att det går för sakta. Redan 2015 gav vi ett politiskt uppdrag för att bygga fler parkeringar i Huddinge centrum, som är i akut behov av fler platser. Men här har inte kommunen levererat och nu när det äntligen börjar röra på sig, så är förslaget att börja med ett väldigt litet garage som varken kommer att lösa det akuta behovet eller uppfylla det antalet som cykelplanen kräver.  

Det är viktigt att förtätning framförallt sker nära de stora knytpunkterna för kollektivtrafik och att kommunen påverkar landstinget att öka takten i utbyggnad av kollektivtrafik. Om fler kan bo nära pålitlig kollektivtrafik så blir det mer naturligt att gå och cykla. Finns det dessutom tillgång till butiker och service i närområdet så minskar bilberoendet ännu mer. 

Cykling förbättrar folkhälsan och bidrar till trevligare livsmiljöer. För oss i Centerpartiet handlar det också om valfrihet, att vi ska underlätta för invånare som vill välja cykeln. Cykeln har bra möjligheter att avlasta andra transportslag som exempelvis bilen. Ju fler som cyklar, desto mer plats blir det på bilvägarna och parkeringarna för de som behöver eller vill köra bil. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.