C: Låt inte nya Alby bli trist och lagom

  • Publicerad 10:45, 4 jul 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I dagarna presenterades detaljplanen för nya Alby centrum, en helt nödvändig upprustning av centrumet. Alby får ett torg och en tydlig mötesplats för människor. Och framför allt fler bostäder i blandad upplåtelseform. Det är också positivt att Albybron nu sänks till gatunivå för att skapa en trevligare miljö runt Alby centrum.

Förslaget lämnar dock övrigt att önska när det kommer till utseendet. Botkyrka behöver inte fler vita lådor.

Detta förslag uppvisar en otrolig fantasilöshet från den politiska majoriteten. En fantasilöshet som jag trodde var död och begraven för länge sedan. Samma entoniga lådor som redan finns med balkonger raka rader som vanligt. Botkyrka ska vara långt ifrån lagom även i gestaltningen av nya bostäder.

Det är anmärkningsvärt att planera stadsbyggnaden på detta sätt, när man nyligen byggt Tingstorget precis bredvid som är byggt i intressant arkitektur och olika färger. Man skulle med fördel också kunna utnyttja taken på byggnaderna till grönområden eller uteplatser. 

Gestaltningen och utseendet är a och o för att skapa ett attraktivt område som folk vill bo. Ett område som känns genomtänkt och påkostat – för ett trevligare Botkyrka. Här måste den politiska majoriteten göra om och göra rätt!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.