Lång väntan. Nya Tumba C skulle ha stått klart 2016.

Citycon om centrumplanerna i Tumba: Vi försöker hitta en lösning

Hittills har det varit svårt att hitta en bra helhet för att starta utbyggnaden av Tumba centrum, men vi för dialog med flera aktörer och Botkyrka kommun för att hitta en lösning. Det skriver Citycon i ett svar på en insändare till BotkyrkaDirekt.

  • Publicerad 10:30, 11 jan 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Med sina fyra miljoner besökare årligen är Tumba Centrum en viktig, lokal handels- och mötesplats för människor som bor och jobbar i närområdet. Tumba Centrum genomgick 2015-2017 en omfattande modernisering och förnyelse till en trivsammare och mer lättillgänglig shoppingupplevelse.

INSÄNDARE. När blir Tumba C färdigt?

Denna höst lanserade vi tre nya matkoncept som har stärkt matupplevelsen i centrumet och skapat nya träffpunkter. Vi fortsätter att förbättra miljön i och utanför köpcentrumet. Nyligen förstärkte vi belysningen på Tumba torg i hörnet utanför Pressbyrån för att skapa ökad trygghet.

Utbyggnaden av nya Tumba C osäker: "Det är jättesvårt att sia om en start"

Vi kommer att fortsätta att undersöka hur vi kan förstärka belysningen på andra platser intill fastigheten för att få bort mörka ytor, exempelvis entrén mot busstorget. I nästa steg planerar vi även för en utbyggnad av Tumba Centrum. Planerna innefattar förutom handel även bostäder, bussterminal, vård och service såsom bibliotek.

Planeringen sker utefter gällande detaljplan och hittills har det varit svårt att skapa en tillräckligt bra helhet för att starta projektet. Vi fortsätter dock att föra en dialog flera olika aktörer, bland annat Botkyrka kommun, för att hitta en lösning. 

Kommunens tålamod snart slut: "Ta in fler aktörer i planerna för Tumba C"