Bryt tabut. Bygg bostäder på Hågelby, tycker C och L.

DEBATT. C och L: Bygg bostäder på Hågelby

Efter alla slopade utvecklingsplaner är det dags att tänka om: bygg hus i Hågelby. Det skriver Lars Johansson (L) och Robert Steffens (C).

  • Publicerad 09:57, 3 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Nu när även det senaste förslaget till exploatering på Hågelby har fallit så är det hög tid att kommunen överväger bostadsbebyggelse istället.

Under lång tid tillbaka ansåg alla politiska partier i Botkyrka att det gamla kulturlandskapet vid Hågelby var ovärderligt och man även med hänsyn till de gröna kilarna måste bevara detta.

Nu inser vi att det inte i längden går att göra museum av detta centrala område i kommunen måste, på ett grönt och hållbart sätt utvecklas för att de norra och södra delarna av kommunen ska kunna växa ihop. Vi vill se en utveckling av Hågelby som fungerar i samspel med naturen och miljön.

Centerpartiet och Liberalerna föreslog att man ska upplåta mark till att bygga småhus på den norra delen av det aktuella området redan när beslut om att tilldela marken till Ekotopia. Just tomter till småhus är en bristvara i kommunen och efterfrågas av många. För S, V och Mp har det mer eller mindre varit tabubelagt att prata om att bygga bostäder på Hågelby.

Det är dags för den politikiska majoriteten att släppa sina skygglappar och göra det man skulle ha gjort från början, bygga småhus vid Hågelby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.