Ebba Östlin (S). Foto: Arkivbild

DEBATT: Det är inte Botkyrkaborna som är problemet

  • Publicerad 09:03, 16 jun 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Botkyrkabor stå upp, ta inte skit, säg ifrån, ring polisen, engagera er.

Trygghet är en av våra viktigaste frågor, och jag och Moderaterna har väldigt olika bild om hur vi bygger långsiktig trygghet.

Trygghet är brett, det handlar om det mest grundläggande att man inte ska vara rädd för att bli utsatt för brott. Det handlar också om tryggheten i att samhället finns där när man behöver den.

Men utan den mest grundläggande tryggheten så faller vi samman. Här har jag och Moderaterna väldigt olika syn. Moderaterna har en retorik och insatser som pekar på våra stadsdelar och de boende som problemet, det kunde inte vara mer fel.

I Botkyrka har vi ett fåtal kriminella som förstör för så många, dessa ska vi stoppa! Men vi ska inte glömma att de är få, och att ett viktigt arbetet handlar om att se till att alla Botkyrkabor tar plats och är med i utvecklingen av kommunen.

Vår största styrka är alla Botkyrkabor som är med och utvecklar nya Botkyrka på sitt sätt; är föreningsaktiv, driver företag, kommer med medborgarförslag med mera. Men också alla som säger ifrån, ringer polisen och står upp för sig!

För att det ska ske behöver vi jobba både hårt mot de kriminella samtidigt som vi stärker Botkyrkaborna. Jag har jobbat aktivt med att kommun och polis ska ha ett så nära samarbete som möjligt, så att vi kan agera snabbt och effektivt. Jag och polischefen har kontakt varje vecka om läget.

Men vi ska också jobba förebyggande och stärkande. Jag tycker Moderaterna gör fel när de pratar om vissa av våra stadsdelar och stadsdelarnas invånare som problemet. Våra Botkyrkabor är bästa verktyget för att skapa trygghet, för det klarar inte kommun och polis själva.

Vårt arbete börjar ge effekt, kriminaliteten störs och fler Botkyrkabor tar plats. Så Botkyrkabor stå upp, ta inte skit, säg ifrån, ring polisen, engagera er. För jag behöver ert engagemang i utvecklingen av nya Botkyrka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.